Foto: Publicitātes foto/"The Body Shop"

Kosmētikas veikalu tīklam "The Body Shop" Lielbritānijā ir noteikta maksātnespējas administrācija, un ir apdraudētas tūkstošiem darbavietu, šonedēļ paziņoja maksātnespējas administrators "FRP Advisory". Zīmola pārstāvji Latvijā "Delfi Bizness" stāsta, kā kosmētikas biznesam veicas mūsu valstī un vai būs jūtama kāda atbalss no grūtībām Lielbritānijā.

Jāatgādina, ka pagājušā gada novembrī tika ziņots par vairāk nekā 240 miljonus eiro vērtu pārdošanas darījumu: "The Body Shop International Limited" ("The Body Shop") iegādājās Vācijas investīciju uzņēmums "Aurelius". Pārdevēja – Brazīlijas kompānija "Natura & Co" S.A – "Body Shop" 2017. gadā nopirka no Francijas skaistumkopšanas produktu ražotāja "L'Oreal".

"The Body Shop" ir savi veikali, e-komercijas vietnes, franšīzes un vairumtirdzniecības klienti. Latvijā zīmols pārstāvēts uz franšīzes pamata. "The Body Shop" franšīzi Latvijā kopš 2004. gada pārvalda SIA "Bodybalt", kas pieder somiem, kuriem ir franšīzes tiesības gan attiecībā uz Somijas, gan Baltijas tirgu.

Bizness Lielbritānijā

Britu telekanāls "Sky News" jau iepriekš ziņoja, ka "Body Shop" nonācis uz bankrota sliekšņa, ņemot vērā vājos tirdzniecības rezultātus Lielbritānijā Ziemassvētku sezonā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!