Foto: Privātais arhīvs

Latvijas labākā skolu ēdinātāja konkursā šajā mācību gadā uzvarējusi Rīgas 34. vidusskola. Tā lēmusi Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas (LDUSA) veidotā žūrija. 34. vidusskola ieguvusi visvairāk punktu visu reģionu vērtējumā, vēsta konkursa rīkotāji. "Delfi" nolēma noskaidrot, ko skolēniem piedāvā labākie ēdinātāji.

Uztura speciāliste Guna Bīlande uzteic skolas pavāru izdomu un daudzveidību, jo īpaši paslavējot konkursa uzvarētājus, kas ieviesuši ne tikai veģetāro dienu, bet arī bērniem piedāvā tādus netipiskus produktus kā bulgurs. Ko vēl skolēniem piedāvā 34. vidusskolas ēdnīcā, kādi ir uztura principi, kā arī labākās skolu pavāres Oksanas ieteikumi ēdienkartes dažādošanai – turpinājumā.

Bīlande stāsta, ka aizvien biežāk skolu pavāri nebaidās eksperimentēt, bērni iepazīst dažādus ēdienus, piemēram, kariju un pelēkos zirņus, kā arī dažādus sezonālos augļus un dārzeņus. Vairākās skolās tiek organizētas tematiskās dienas sadarbībā, piemēram, ar vēstures skolotājiem vai tiek baudīti cittautu ēdieni.

Ko šonedēļ gatavo 34. vidusskolā?

Uzvarētājas skolas direktore Natālija Rogaļeva "Delfi" pastāstīja, ka ēdiens skolēniem tiek gatavots uz vietas, skolas telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!