Inese Prisjolkova, pārmaiņu trenere, savu pirmo bērniņu pasaulē laida neilgi pirms savas 50. dzimšanas dienas, jo ātrāk, neskatoties uz pūliņiem, nespēja palikt stāvoklī. Kamēr vieni sievietes kļūšanu par mammu šādā vecumā uzskata par drosmīgu lēmumu, citi uz to skatās skeptiski. Taču Inese atzīst – esmu ļoti laimīga, ka varu būt mamma.

"Tā nebija mana izvēle", raidījumam "Sieviete personīgi" atklāj Prisjolkova. "Es būtu dzemdējusi 18 gados un būtu bijusi pārlaimīga būt par jauno māmiņu, taču mans ceļš bija citādāks." Sieviete stāsta, ka pirmo reizi palikusi stāvokli 49 gados, kad gaidīja dvīņus. Taču abi mazie "aizgāja debesīs", kā izsakās Prisjolkova, jo piedzima par ātru.

Kaut solis dzemdēt bērnu gandrīz 50 gadu vecumā daudzu sieviešu vidū tiek uzskatīts par drosmīgu, Prisjolkova atzīst, ka viņai tā nešķiet. "Vienīgais brīdis, kad man bija bail par tiem gadiem, bija tad, kad šķita – es nepaspēšu, jo sāksies menopauze." viņa stāsta.

Neskatoties uz to, ka pārmaiņu trenere kļuvusi par māti salīdzinoši vēlu, viņa atzīst: "Es esmu ļoti laimīga, ka varu būt mamma, un man ir vienalga, cik man gadu. Kopš viņš man ir piedzimis, es varu dzīvot laimīga un pilnu krūti."

Vēl astoņdesmito gadu beigās par "vēlajām" dzemdētājām sauca sievietes, kuras dzemdēja pēc 28 gadu vecuma. Deviņdesmitajos tā sāka saukt tās, kuru vecuma slieksnis grūtniecības laikā bija ap 35. Tagad arvien biežāk pie "vēlajām" mammām tiek pieskaitītas sievietes, kuras dzemdē pēc 37 gadu vecuma. Te uzzini, kādēļ tā notiek un kādi ir vēlo dzemdību riski.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !