Foto: Privātais arhīvs
Latvijā netrūkst cilvēku ar izdomu, kuri spēj attīstīt idejas un realizēt interesantus projektus. Viens no šādiem piemēriem meklējams netālu no Liepājas, proti, Nīcas novadā, kur izveidots neparasts atpūtas komplekss – "Atomi", kur iespējams pārlaist nakti arī autobusā.

Tūristu naktsmītnē saimnieko Paškovsku ģimene: Svetlana, Jānis, lielais dēls Raivis un mazais sešgadnieks – Jančuks. Viss sākās 2013. gadā, kad ģimene iegādājusies savā īpašuma lauku māju "Atomi". Tā kā ilgus gadus mājā neviens nebija dzīvojis, uzreiz sākās lielais atjaunošanas darbu posms, un jau pēc diviem gadiem brīvdienu mājā tika uzņemti pirmie viesi. Tomēr ar to uzņēmīgā ģimene neapstājās.

"Pagājušā rudenī vīram piedāvāja autobusu utilizācijai, un Jānim radās ideja pārveidot to par māju uz riteņiem," stāsta Svetlana, piebilstot, ka vīram ideju netrūkst, bet tās realizēt bieži palīdz arī ģimenes draugs Gunārs. "Ziemā un pavasarī, cik atļāva laikapstākļi un brīvais laiks, abi veica pārbūves darbus: pārveidoja salonu, metināja virsbūvi, izņēma motoru utt. Un tā autobuss apstājas sava pēdējā pieturā – "Atomos" – un sāka jaunu dzīvi naktsmītnes statusā. No šī gada jūlija mēs piedāvājam viesiem pavadīt brīvdienas arī autobusā," stāsta saimniece.

Autobusa salons ir pārveidots, lai viesi justos ērti un komfortabli. Autobuss paredzēts četrām personām – ir viena divguļama un divas vienvietīgas gultas. Atstāti arī daži autosēdekļi un šofera vieta, par kuru īpaši priecājas bērni, jo iespējams "pastūrēt" lielo braucamrīku.

Foto: Privātais arhīvs

Autobuss aprīkots ar virtuvi, dušu un tualeti. Autobusā nav WIFI un televīzijas – lieliska iespēja sarunāties un atpūsties no ārpasaules. Autobusam ir nojume ar galdu un krēsliem, bet blakus pieejamas šūpoles un grils.

Foto: Privātais arhīvs

No autobusa logiem paveras skaists skats uz pļavu – var redzēt govis un savvaļas zirgus, taču daži logi no ārpuses aplīmēti Svetlanas brāļa iemūžinātām tuvējām lauku ainavām.

Foto: Privātais arhīvs

Atpūtas vieta, kā "Tūrisma Gidam" stāsta saimniece, ir vairāk orientēta uz viesiem ar bērniem: ir liels bērnu laukums un mini zoo, kur iespējams apskatīt un pabarot gotiņas, kazas, aitas, trušus un pundurcūciņas. Iespējams apskatīt arī putnu dārzu, kurā var sastapt pāvus, tītarus, vistas un strausu. Pagaidām mini zoo ir pieejams tikai atpūtas vietas viesiem.

Foto: Privātais arhīvs
Plašāka informācija "Atomi" mājaslapā un "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!