Фото: AFP/Scanpix/LETA

"Jūrmalas" vienība svētdien Šauļos piedzīvoja zaudējumu "Betsafe" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) mačā.

Jūrmalnieces ar rezultātu 80:107 (17:29, 21:32, 18:26, 24:20) atzina "Šiauliai-Vilmers" komandas pārākumu.

Latvijas komandā Žozefīne Sīpoliņa guva 27 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet Nikolai Ozolai bija 16 punkti un piecas rezultatīvas piespēles. Uzvarētājām rezultatīvākā ar 23 punktiem bija Kesidija Mihalko.

Šauļu vienībā rotācijā izmantoja septiņas spēlētājas, bet Jūrmalas komandā laukumā devās par divām basketbolistēm vairāk.

"Jūrmala" zaudējusi visās septiņās spēlēs un turnīra tabulā ieņem pēdējo, 13.vietu, kamēr Šauļu basketbolistes ar piecām uzvarām septiņos mačos ir ceturtās.

Latviju BSBL pārstāv "TTT Rīga", "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU, "Jūrmala" un "TTT Juniores", bet Lietuvu - Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes", Klaipēdas LCC, "Šiauliai-Vilmers" un jaunpienācēja "Panevezys".

Pamatturnīrā tiek izspēlēti divi apļi. Pirmās vietas ieguvēja kvalificējas finālčetrinieka turnīram, bet 2.-7.vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā divu spēļu sērijās noskaidros vēl trīs "Final 4" dalībnieces.

Sezonas beigās tiks izspēlēts arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionāts, kurā tiks noskaidrotas Latvijas čempiones.

Iepriekšējā sezonā par BSBL čempionvienību kļuva "TTT Rīga", kas finālā ar 69:68 pārspēja Viļņas "Kibirkštis" komandu, bet Latvijas čempionātā rīdzinieces finālsērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 bija pārākas pār RSU basketbolistēm.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !