Biju dzirdējis, ka Japāna ir tehnoloģiski attīstīta zeme, japāņi mīl tīrību, un personīgā higiēna ir īpaši augstā cieņā. Tas attiecās arī uz tualetēm.

Kad nokļuvu Japānā, sapratu, ka tā ir taisnība. Eiropietim, kurš pirmo reizi ierodas šajā zemē, pat tualetes pods sagādā pārsteigumu. Tualetes podi gan mājās, gan viesnīcās, gan nakts klubos ir ar dažādām ekstrām - automātiski atverami un aizverami apsildāmie vāki, mūzikas skaņas un skaņas, kas noslāpē lietotāja tualetes nevēlamās skaņas, masāžas strūklas un sēžamvietas žāvētājs… Tā viņiem ir ierasta lieta.

Internetā var izlasīt, ka attīstība ir gājusi tālāk un tualetes telpa var aizvietot ārsta kabinetu, kur, kārtojot dabiskās vajadzības, var uztaisīt analīzes, nosvērties, izmērīt asinsspiedienu un uzklausīt dažādus veselību uzlabojošus audio padomus.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors. Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!