Foto: Shutterstock
Teju katra sieviete vēlas, lai viņas mati augtu ātrāk un būtu biezāki un mirdzošāki. Ja arī tu šobrīd centies pēc iespējas ātrāk "atkopties" pēc neveiksmīga griezuma vai vienkārši gadiem ilgi nopūlies, lai iegūtu kāroto matu garumu, iepazīsties ar noderīgiem faktiem par matu ataudzēšanu, kas apkopoti portālā "Women's Health".

Cik bieži aplīdzināt?

Bojāto, sašķelto un aplūzušo matu galu apgriešana patiesi paātrina to augšanu. Matus nav nepieciešams aplīdzināt katru mēnesi, tomēr friziera apmeklējums reizi trīs mēnešos nāks tikai par labu.

Ko ēst?

Atsevišķi produkti patiesi paātrina matu augšanu – lieto Omega – 3 taukskābēm bagātus ēdienus un dārzeņus, un tavi mati izskatīsies arvien labāk!

Kā veidot?

Matu veidošana ar taisnotāju un lokšķērēm veicina to lūšanu, kā rezultātā mati kļūst īsāki un plānāki. Lai to novērstu, izvairies no šāda matu veidošanas stila pēc iespējas biežāk!

Cik bieži mazgāt?

Ja matus mazgā katru otro dienu, no galvas ādas tiek nomazgātas arī dabiskās eļļas, kas apņem un aizsargā matus no apkārtējās vides kaitīgās ietekmes. Lai no tā izvairītos, centies matus mazgāt retāk!

Kā masēt?

Ne viena vien sieviete ir dzirdējusi, ka galvas ādas masēšana veicina asinsriti un attiecīgi – arī matu augšanu. Tā patiesi ir! 

Ik reizi, kad mazgā matus, velti trīs minūtes laika, lai ar pirkstu galiem maigi pamasētu galvas ādu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!