Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā ar 2:4 zaudēja pirmās sezonas čempionvienībai Kazaņas "Ak Bars".

Foto galerija

Vārtus "Dinamo" labā guva Miķelis Rēdlihs un Lauris Dārziņš, bet "Ak Bars" rindās precīzi bija spēlētāji Daniss Zaripovs, Aleksejs Morozovs, Iļja Ņikuļins un Dmitrijs Kazionovs.

Spēle iesākās līdzīgi, tomēr pēc Rīgas "Dinamo" nokļūšanas mazākumā pretinieki atklāja rezultātu - pēc saspēles pa vārtiem meta Iļja Ņikuļins, Martins Pruseks atsita ripu savu vārtu priekšā, kur sekmīgākais bija Daniss Zaripovs, atklājot rezultātu. Tomēr 15.minūtē mājinieki rezultātu izlīdzināja - Laura Dārziņa metienu bloķēja pretinieks, tomēr ripa nokļuva pie Miķeļa Rēdliha, kurš to raidīja vārtos.

Otrās trešdaļas sestajā minūtē Jāņa Sprukta asu piespēli no laukuma stūra pielaboja Dārziņš un izvirzīja "Dinamo" vadībā.

Savukārt perioda turpinājumā aktualizējās viesi, un pretuzbrukumā Kazaņas kluba labākais vārtu guvējs Morozovs panāca izlīdzinājumu. Otrās trešdaļas pēdējās divas minūtes viesi pavadīja vairākumā, un 24 sekundes pirms tās beigām Ņikuļins bija precīzs, izvirzot atkal vadībā "Ak Bars" hokejistus.

Trešā trešdaļa iesākās līdzīgā cīņā, tomēr tās vidū "Dinamo" pilnībā pārņēma iniciatīvu laukumā un ilgstoši neļāva pretiniekiem izslidot no savas zonas. Tomēr tieši tad arī "Ak Bars" guva ceturtos vārtus mačā, kad pēc ilgākas spēlēšanas savā zonā, ātrajā pretuzbrukumā precīzi meta Kazionovs. Atlikušajās mača sešās ar pusi minūtēs spēle ritēja mierīgākā gultnē un rezultāts vairs nemainījās.

Par labāko hokejistu "Dinamo" komandā tika atzīts Dārziņš, bet "Ak Bars" vienībā Somijas izlases vārtsargs Petri Vehanens.

Šosezon abām komandām šī bija otrā savstarpējā spēle. Pirmajā spēlē 12.novembrī Rīgas "Dinamo" izbraukumā uzvarēja ar rezultātu 3:1.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā "Dinamo" sastāvā atgriezās slovāku uzbrucējs Roberts Petrovickis, taču laukumā joprojām nevar doties komandas kapteinis Sandis Ozoliņš.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 40 punktiem 33 spēlēs saglabāja devīto vietu, par trīs punktiem atpaliekot no Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas ieņem astoto vietu. 40 punkti ir arī latviešu uzbrucēja Kaspara Saulieša pārstāvētajam Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Savukārt "Ak Bars" komanda ar 50 punktiem 32 spēlēs saglabāja Austrumu konferences sesto vietu.

Turpinājumā "Dinamo" aizvadīs vēl divus mačus savā laukumā - piektdien "Arēnā Rīga" viesosies finansiālās grūtībās nonākušais klubs Toljati "Lada", bet svētdien - Minskas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!