Ņemot vērā Aizsardzības ministrijas (AM) atzinumu, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Nodrošinājuma pavēlniecība šā gada 12.novembrī ir informējusi SIA "VERE speciālā tehnika", ka vienpusēji lauž iepriekš noslēgtos līgumus par militāro optisko līdzekļu un 40 milimetru granātšāvēju MGL piegādi.
Par to informēja AM Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Airis Rikveilis.

Kā ziņots, AM speciāli izveidota komisija sāka pētīt visu ar aizsardzības sistēmu iepirkumu saistīto procesu par pēdējo gadu, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļņemšanu saistībā ar bruņojuma iegādes konkursiem aizturēja Nodrošinājuma pavēlniecības apbruņojuma virsnieku Māri Kļeščevski, kā arī SIA "VERE speciālā tehnika" rīkotājdirektoru un līdzīpašnieku Eduardu Heimani.

Viņu tur aizdomās par 2000 latu kukuļdošanu.

Pēc šīs aizturēšanas tika ierosināta dienesta izmeklēšana Nodrošinājuma pavēlniecībā, kuras rezultāti gaidāmi tuvākajā laikā. Dienesta izmeklēšana Nodrošinājuma pavēlniecībā tika ierosināta, lai uzlabotu kontroli attiecīgajos procesos un pastiprinātu amatpersonu atbildību par iepirkumiem.

NBS Nodrošinājuma pavēlniecība ir pamatojusi līguma laušanu ar to, ka preču piegāde nav notikusi atbilstoši līgumā paredzētajam laikam un apjomam.

Saskaņā ar noslēgto līgumu prasībām, ja SIA "VERE speciālā tehnika" nepiegādā preces līgumos noteiktajā termiņā, NBS Nodrošinājuma pavēlniecībai kā pircējam ir tiesības vienpusēji atkāpties no līgumiem, nosūtot paziņojumu par līguma izbeigšanu.

Līgumi ar SIA "VERE speciālā tehnika" tiks uzskatīti par izbeigtiem sestajā dienā pēc minētā paziņojuma izsūtīšanas dienas.

Rikvelis sacīja, ka līgumi par militāro optisko līdzekļu un granātšāvēju piegādi starp NBS Nodrošinājuma pavēlniecību un SIA "VERE speciālā tehnika" tika noslēgti šā gada 30.augustā.

Minēto preču iegādei tiks veikta atkārtota valsts iepirkuma procedūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!