Foto: Shutterstock
Neizstāstīt nenozīmē melot un mazie meli nekādi neietekmē attiecības – katrai no mums ir savs viedoklis, vai šiem izteikumiem piekrītam vai nē. Daļa cilvēku konkrētu faktu noklusēšanai vai samelošanai par šķietamiem sīkumiem nepiešķir lielu nozīmi, taču šāda rīcība lēnām bojā attiecības. Šajā rakstā skaidrosim, kā tieši šādas situācijas rada problēmas savstarpējā saskarsmē, ja nevainīgie meli nāk gaismā.

Iemesli nevainīgo, arī "labo" melu lietošanai var būt dažādi – kāds teiks, ka tie vienkārši bijuši maznozīmīgi konkrētajā situācijā, cits uzsver, ka negribējis sāpināt otru ar kādu, viņaprāt, nepatīkamu ziņu vai niansi. Arī noklusēšana tiek skaidrota līdzīgi, piemēram, izmantojot populāro teicienu "Tas, ko tu nezini, tevi nesāpina".

Ja arī tev kādreiz nācies saskarties ar šādām situācijām, zini, ka ilgtermiņā gan mazie meli, gan arī konkrētu lietu neizstāstīšana attiecībām kaitē. Agrāk vai vēlāk (un tā patiesi arī notiek) taisnība parasti tiek uzzināta, un tas var raisīt domas, ka meli no otra cilvēka puse ir izskanējuši jau pirms tam.

  • Šajā rakstā atradīsi nevainīgus sieviešu melus, kurus vīriešu jau ir "atkoduši". Maliet ar humoru un mazliet pa īstam!

Mazie meli pāraug lielos

Foto: Shutterstock

Izvairīšanās no neērtām situācijām daudziem var šķist vilinoša – nav problēmu, nav arī strīdu! Piemēram, kāpēc teikt, ka nedaudz aizsēdējies ar draugiem un mājās pārradies vēlāk, ja aizmigusī otrā pusīte to tāpat nepamanīs? Pirmajā brīdī var šķist, ka nekādas problēmas no tā neradīsies, taču ar laiku cilvēks šādu rīcību sāk pielietot arvien biežāk un nopietnākās situācijās, jo nejūt nepareizās rīcības sekas.

Ja viens no partneriem sāk melot par mazām, bet pēc tam jau lielākām lietām, attiecībās iezogas viena no nepatīkamajām un problemātiskākajām sajūta – neuzticība. Protams, viennozīmīgi nevar teikt, ka pilnībā visi uzreiz saprot, ka viņiem kaut kas tiek noklusēts vai pārstāstīts "uzlabotā" veidā, taču reizēm priekšnojauta liek par to domāt un, iespējams, arī pārbaudīt vārdu patiesumu.

Attiecībām, kuras nav balstītas uzticībā un atklātībā, tālāka nākotne var būt patiesi sarežģīta.

Neuzticība un nerespektēšana

Foto: Shutterstock

Bailes un trauksmainība

Foto: Shutterstock

Viss sāk šķist meli

Foto: Shutterstock

Iespējamais problēmas cēlonis

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!