Foto: F64
Šogad jūlijā, salīdzinot ar jūniju, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums samazinājies par 0,5%, bet salīdzinot ar pagājušā gada jūliju - par 2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Mēneša laikā pārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumos apgrozījums pieaudzis par 2,1%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumos tas sarucis par 1,8%

Šā gada jūlijā, salīdzinot ar 2009. gada jūliju, pēc darba (tirdzniecības) dienu skaita izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums saruka par 2%. Lielāks apjoma samazinājums bijis nepārtikas preču grupā – par 2,2%. Pārtikas preču tirdzniecībā apgrozījums samazinājies tikai par 1,8 %.

Šogad jūlijā, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, visvairāk – par 13,7% - pieauga mēbeļu, apgaismes ierīču un mājas piederumu mazumtirdzniecība. Savukārt lielākais samazinājums – par 2,8% - bija metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecībā.

Jūnijā, salīdzinot ar maiju, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palicis nemainīgs. Savukārt gada laikā tas krities par 3,1%, bet otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksnī.

Šogad maijā, salīdzinot ar aprīli, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums tāpat kā pirms mēneša samazinājies par 0,4%. Savukārt, salīdzinot ar pērnā gada maiju, apgrozījums bija krities par 8,4%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!