Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas izmeklēšanas tiesnese Ineta Ozola uzdevusi prokuratūrai mainīt Ventspils mēram Aivaram Lembergam piemērotās drošības naudas apmērus, portālu "Delfi" informēja tiesā.
Tiesa uzdevusi mainīt 20.jūlijā pieņemto lēmumu, ar kuru Lembergam piemērota drošības nauda viena miljona latu apmērā.

Prokuratūrai triju darba dienu laikā uzdots grozīt lēmumu par drošības naudas noteikšanu.

Tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūra uzrādīja apsūdzību Ventspils mēram Aivaram Lembergam par kukuļņemšanu, noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu un amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. Lembergam noteikta drošības nauda viena miljona latu apmērā un aizliegums izbraukt no Latvijas bez prokurora atļaujas. Kriminālvajāšana uzsākta par vairākkārtīgu kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, kas izdarīta 1993.-1995.gados, kad Lembergs kā kukuli pieņēma Šveicē reģistrētās kompānijas "Multinord AG" akcijas un uz to pamata viņam izmaksātos naudas līdzekļus kopsummā par 453 000 latu.

Apsūdzība uzrādīta arī par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu. Lembergs kopš 1994.gada bijis slēpts akciju sabiedrību "Kālija parks" akciju īpašnieks un pieņēma neatdalāmus un atdalāmus uzlabojumus viņa īpašumam O.Vācieša ielā 31, Rīgā par kopējo summu 438 000 Ls.

Kriminālvajāšana uzsākta arī par to, ka, Lembergs būdams valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli, atkārtoti interešu konflikta situācijā, būdams slēpts akciju sabiedrības "Kālija parks" dalībnieks, 2003.gada 18.aprīlī pieņēma lēmumus attiecībā pret šo juridisko personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!