Foto: F64

Latvijas tenisiste Kamilla Bartone pēc gandrīz gadu ilga pārtraukuma pilnvērtīgi atgriezusies kortā un ar divām uzvarām sākusi Ēģiptē notiekošā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Šarm eš Šeihas W-15 turnīra pamatsacensības.

Bartone pagājušajā vasarā paziņoja, ka ieturēs pauzi tenisā. Pērn novembrī viņa aizvadīja nepilnus divus mačus W-15 turnīros Tunisijā, bet šī gada aprīlī izstājās Stambulas W-60 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā, kopš tā laika nespēlējot.

Bartone, kura jau bija zaudējusi vietu WTA rangā, šo turnīru sāka ar trīs uzvarām kvalifikācijā, pārspējot pretinieces no Jaunkaledonijas, Francijas un Rumānijas. Pamatturnīra pirmajā kārtā viņa trešdien ar 5-7, 6-1, 6-2 uzvarēja Dienvidkorejas tenisisti Gio Jangu (WTA 1093.), bet ceturtdien astotdaļfinālā ar 6-1, 6-4 guva virsroku pār Serbijas sportisti Darju Suvirdjonkovu (WTA 1172.).

Ceturtdaļfināla sasniegšana Bartonei dod divus WTA ranga punktus.

Šajā turnīrā viņa ceturtdaļfinālu sasniegusi arī dubultspēļu sacensībās.

21 gadu vecā Bartone pērn rangā bija sasniegusi 348.vietu. ITF līmenī viņa izcīnījusi vienu W-15 vienspēļu titulu 2020.gadā.

Pirms trīs gadiem Bartone paziņoja, ka lūko iegūt Vācijas pilsonību, lai nākotnē pārstāvētu šīs valsts izlasi, taču starptautiskos turnīros viņa joprojām piedalās kā Latvijas sportiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!