Foto: LETA

13. Saeimas "Attīstībai/Par!" frakciju vadīs Daniels Pavļuts, pirmdien topošās frakcijas sēdē lēmuši partiju apvienības biedri.

Kā pēc paplašinātās "Attīstībai/Par!" pārstāvju sēdēs pastāstīja apvienības līderis Daniels Pavļuts, politiskais spēks vienojies, ka Saeimas prezidijam virzīs Mariju Golubevu. "Ņemot vērā, ka nav tādas viennozīmīgas vienošanās, kāds varētu gala rezultātā prezidijs izskatīties, mēs nevaram precīzi pateikt, kurš amats tas būs. Skaidrs, ka mēs nepretendējām uz Saeimas priekšsēdētāja amatu," skaidroja Pavļuts.

Kura no Saeimas priekšsēdētāja amata kandidātēm – Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) vai Ināra Mūrniece (NA) – varētu gūt "Attīstībai/Par!" atbalstu, partiju apvienība nekomentē. "Mums ir skaidrs iekšējais viedoklis, kuru es šobrīd nepaudīšu. Katrā ziņā ir skaidrs, ka daudzi lēmumi rīt tiks nolemti uz vietas. Prezidija vēlēšanu iznākumu šobrīd līdz galam nav iespējams prognozēt," atzina Pavļuts.

Savukārt topošās "Attīstībai/Par!" frakcijas sēdē vienbalsīgi lemts, ka frakciju vadīs Pavļuts un viņa vietnieks būs Artūrs Toms Plešs.

Šī ir jau piektā nedēļa, kad rit valdības veidošanas sarunas. Publiski zināms par vairāk nekā 30 tikšanās reizēm, kurās piedalījušies vismaz divu politisko spēku pārstāvji. Jāatgādina, ka aktīvs darbs pie valdības veidošanas sākās jau dienu pēc vēlēšanām, kad Jaunā konservatīvā partija (JKP) paziņoja, ka būs sarunvedējs. Šādu soli spēra arī "KPV LV" un drīz tam pievienojās arī partiju apvienība "Attīstībai/Par!".

Vēstīts, ka otrdien, 6. novembrī, 13. Saeima sanāks uz pirmo sēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!