Фото: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda Pekinas olimpisko spēļu pirmajā sacensību dienā nav jutusies pietiekami stabili uz savām kamanām, tomēr viņa apzinās, ka ir iespējams uzlabot savu sniegumu. Latviete intervija "Latvijas Radio" arī norādīja, ka izjūt olimpiskajā debijā izjūt uztraukumu.

Jau vēstīts, ka pēc pirmajiem diviem braucieniem Tērauda ierindojas 20. pozīcijā, turpinot cīņu par piedalīšanos visos četros braucienos. Treniņbraucienos pirms oficiālajām sacensībām viņas rezultāti bija starp lēnākajām braucējām.

"Bija kļūdiņas, tādas noteikti bija. Tā pati 13. virāža, kas man nesanāca visus treniņus, tā man arī pirmajā braucienā nesanāca, otrajā jau daudzmaz sanāca. Kaut kā mazliet nestabili uz slidām jutos. Tieši pirmajā virāžā es otrajā braucienā vienkārši ieslīdēju, un es nesapratu, kāpēc," viņa stāstīja "Latvijas Radio".

Oktobrī Pekinā aizvadītajās testa sacensībās trase bijusi citādā, norādīja Tērauda.

"Manuprāt, trase bija citādāka nekā tā bija oktobrī. Olimpiskā debija pilnīgi noteikti uzliek savu spiedienu – visi mediji, visi apkārt, tāds stresiņš visu laiku. Es mēģinu koncentrēties, domāt tikai par braucienu – ielieku austiņas, klausos mūziku un mēģinu neko neredzēt apkārt," viņa skaidroja. "Treneris man saka, ka jāpieiet ir mierīgi, jo šī ir olimpiskā debija, šī ir pirmā reize lielajās sacensībās. Nevajag sevi iedzīt milzīgā stresā. Stress tāpat ir."

"Ir jālabo kļūdas un jānobrauc nākamie divi braucieni labāk," apņēmīga bija Tērauda.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !