Foto: Shutterstock
Populāri ir garšas vai veselības dēļ izmēģināt mājās pagatavot kārumus bez baltajiem miltiem. Un tie izdodas lieliski, izteiksmīgi, garšās koši un pilnīgi. "Tasty" no sava arhīva izvēlējas receptes, lai iedvesmotu tevi pagatavot kārumus bez kviešu miltiem.

Gardajā brūkleņu-bazilika kūkā laima sula un medus spēlējas skābenās un saldās notīs. Enerģiju bez pievienota papildu cukura gūsi no braunija, kas gatavots no auzu miltiem, datelēm, banāniem un kakao. Franču tumšās šokolādes kūka būs sātīga savā garšas pilnībā un pietiks ar nelielu gabaliņu, lai to pilnībā izbaudītu. Burvīgs un gaisīgs kārums būs mandeļu biskvīts ar ābolu krēmu, kas gatavots no mandeļu miltiem un kuram saldumu dod medus. Lai labi garšo!

Pievilcīgā brūkleņu–bazilika siera kūka

Garšās koša kūka kā pats rudens. Skaisto un dabīgo nokrāsu piešķir maigais avokado. Laima sula un medus savukārt spēlējas skābenās un saldās notīs. Un kūkas gatavošanā nav izmantoti milti. Dekorē ar savām iecienītākajām ogām. Recepti iesaka gardēde Māra Deless–Vēliņa.

Lasīt vairāk

Gardais banānu-dateļu braunijs bez pievienota cukura

Vegānu braunijs ir pilnvērtīgs našķis. Dateles un banāni padarīs to viegli saldenu un nebūs jāpievieno papildu cukurs. Fitnesa trenere Līga Dziļuma šo gardumu piedāvā enerģijas gūšanai un baudai tiem, kas rūpējas par savu augumu.

Lasīt vairāk

Franču šokolādes kūka bez miltiem

Foto: Publicitātes foto

Šī kūka atklāj franču dāmu figūras noslēpumus. Tās pagatavošanā netiek izmantoti milti, kas ir slaiduma atslēga. Kūkai tiek pievienota tumšā šokolāde, kas ir ļoti bagātīga un sātīga savā garšas pilnībā un pietiek ar nelielu gabaliņu, lai to pilnībā izbaudītu un apmierinātu kāri pēc saldumiem.

Lasīt vairāk

Mango jogurta kūka bez miltiem, cukura un sviesta no Paulas Freimanes

Foto: Paula Freimane

Bezgrēka mango jogurta kūkas recepti kaloriju skaitītājiem iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane. Kūkas tapšanai soli pa solim vari izsekot lūk, te.

Lasīt vairāk

Ķirbja un apelsīnu kūka bez baltajiem miltiem un cukura

Gardums, ja vēlies būt augstākajās garšas virsotnēs, bet tai pat laikā pievērs uzmanību uzņemtajām kalorijām. Kūka ir lieliska. Tās vilinošā smarža piepilda virtuvi. Šķiet, ka gatavojot pat nevar sagaidīt, kad tā būs gatava. Tās saulainais un košais izskats uzrunā. Recepti iesaka fitnesa trenere Līga Dziļuma.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu un banānu kēkss bez miltiem, sviesta un olām

Foto: Shutterstock

Diētisks, bet ne mazāk gards auzu pārslu kēkss bez miltiem un bez olām, kā arī bez taukvielām. Mīklu sajauc no ātri vārāmām auzu pārslām, banāniem, rīvētiem burkāniem, medus, rozīnēm un riekstiem. Rīvētu burkānu vietā var izmantot arī burkānu masu, kuru iegūst pēc sulas spiešanas.

Lasīt vairāk

Bumbieri sarkanvīnā ar putukrējumu

Sarkanvīnā vārīti bumbieri ir deserts ar izteiktu Ziemassvētku garšu. Kārumu var pagatavot iepriekšējā dienā pirms svētku mielasta un glabāt ledusskapī. Labi garšo kopā ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu. Vēl izteiktākai Ziemassvētku noskaņai var papildināt ar piparkūku krēmu!

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu

Foto: Shutterstock

Krāsnī cepti āboli, īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.

Lasīt vairāk

Ātrais ogu krambls - drumstalu deserts

Veselīgas un ātrās brokastis - kas varētu būt labāks? Laba iespēja izmantot pēdējās ogas, vai arī pievienot plūmes, bumbierus vai kaut ko citu, kas padarīs rītu patīkamāku! Pasniedzot kopā ar saldējumu, brokastis pārvēršas par īstiem svētkiem un vairs nav grūti piecelties agrāk.

Lasīt vairāk

Mandeļu biskvīts ar ābolu krēmu

Foto: Shutterstock

Burvīgs un gaisīgs kārums, kura gatavošanai netiek izmantoti nedz milti, nedz cukurs, nedz taukvielas. Saldumu dos medus, bet sakulto olu kopā saturēs mandeļu milti.

Lasīt vairāk

Karamelizētais olu krēms

Foto: Shutterstock

Īpašai svētku reizei - karamelizētais olu krēms. Nav gluži brilē krēms, tomēr gards!

Lasīt vairāk

Šokolādes un biezpiena suflē kūka

Foto: Shutterstock

Tik gaisīga, tik netverama ir biezpiena un šokolādes suflē kūka. Biezpienam jābūt ļoti maigam, bez graudiem. Tā vietā var izmantot arī krēmsieru, tad iegūsi siera kūkas konsistenci. Šokolāde var būt gan tumšā, gan piena, gan baltā. Tā kā mīklai netiek pievienots cukurs, izvēlies to šokolādi, kura tev labāk garšo. Dotais daudzums piemērots kūkai apmēram 20 centimetru diametrā.

Lasīt vairāk

Bez grēka jeb svaigēdāju kūka

Foto: DELFI

Lai arī vairumam termins "svaigēdāju" rada ne tās gardākās asociācijas, pagaidām nav bijis neviens, kam šī kūka nav garšojusi. Šajā kūkā mijas patīkams skābums un neuzbāzīgs saldums, tāpēc tā ir kā radīta vasaras maltītēm, turklāt kas gan spēj vēl vairāk mierināt, kā apziņa, ka kūka ir bez grēka? Un, lai arī šķiet, ka tādā gadījumā var bez sirdsapziņas pārmetumiem apēst kaut vai pusi no tās, patiesībā pietiks ar vienu gabaliņu saldās kāres remdināšanai.

Lasīt vairāk

Karamelizēti āboli ar riekstu pildījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldākam vakaram pagatavo gardus brūnajā cukurā un sviestā karamelizētus ābolus, kuri pildīti ar valriekstiem. Viss, kas jāizdara – veselos ābolos jāizgrebj viducis, jāsapilda ar sastāvdaļām un jāizcep. Baudi kopā ar tasi smaržīgas tējas.

Lasīt vairāk

Banānu pankūkas no divām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Burvīga alternatīva tradicionālajām pankūkām. Šajā receptē tiek izmantoti tikai banāni un olas. Ja ir vēlēšanās, tad var pievienot arī smalcinātus riekstus, šokolādes gabaliņus, vaniļu, kakao pulveri, kanēli, šķipsniņu sāls vai ābolu gabaliņus. Kārumnieki var piejaukt nedaudz medu vai kļavu sīrupu. Bet tie, kas vēlas pankūkas nedaudz uzpūtušās, pievieno šķipsnu ar cepamo pulveri.

Lasīt vairāk

Mandeļu kūka ar banānu un siera krēmu - bez glutēna un cukura

Dažādi gardumi bez glutēna kļūst arvien pieprasītāki, jo izrādās, ka ļoti daudziem no mums ķermenis īsti nemīl kviešu miltus, bet dzīve bez svētku kūkas dzimšanas dienā vai pēcpusdienas cepumiņa pie kafijas šķiet neiedomājama. Izmēģini elementāru recepti, kurā nav izmantoti ne kviešu milti, ne baltais, rafinētais cukurs.

Lasīt vairāk

Maigā laima krēma kūka ar ķiršiem bez cepšanas

Foto: Stirna&avocado

Kūkas sastāvā ne vienmēr jābūt piena produktiem un miltiem. Un var itin labi iztikt arī bez cepeškrāsns darbināšanas. Svarīgākā ir prasme pareizi izvēlēties sastāvdaļas un meistarīgi savienot tās, iegūstot debešķīgi gardu rezultātu. Recepti iesaka "Stirna&avocado".

Lasīt vairāk

Saldētā avokado un mango kūka bez cepšanas

Foto: Publicitātes foto

Šī svaigā kūka ir garšīga un veselīga alternatīva ierastajām kūkām ar lielu cukura daudzumu. Receptei nepieciešami mīksti avokado, tāpēc, ja esi iegādājies stingrākus un vēlies, lai tie nogatavojas ātrāk, izmēģini sekojošu triku: papīra maisiņā ieliec avokado kopā ar banānu, kas būtiski saīsinās avokado nogatavošanās laiku. Recepti iesaka "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!