Foto: Reuters/Scanpix/LETA

2023. gada dziesmu konkursu "Eirovīzija" organizēs Apvienotā Karaliste, lēmusi Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU).

Lai gan šā gada konkursā uzvaras laurus plūca Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra", ne Kijevā, ne kādā citā Ukrainas pilsētā "Eirovīzija" nākamgad nenotiks drošības apsvērumu dēļ. Līdz ar to "Eirovīzija" ceļos uz Apvienoto Karalisti, kuras pārstāvis Sems Raiders ar dziesmu "Space man" balsojumā ieguva otro vietu.

Lielo konkursu Lielbritānijā organizēs raidsabiedrība BBC. Ukrainas deleģētajam dalībniekam nebūs vajadzības startēt kādā no atlases pusfināliem, jo Ukraina automātiski pievienosies tā dēvētajām lielā piecinieka dalībvalstīm.

"Mēs esam ārkārtīgi pateicīgi, ka BBC piekrita rīkot konkursu 2023. gadā," pauž "Eirovīzijas" izpilddirektors Martins Esterdāls, kurš skaidro, ka Ukrainas uzvara tiks kā pieklājas "atzīmēta un svinēta", neraugoties uz faktu, ka konkurss nenotiks Ukrainā.

"Delfi" jau vēstīja, ka drīz pēc "Kalush Orchestra" uzvaras EBU sāka apšaubīt iespēju, ka konkurss varētu notikt valstī, kur šobrīd rit aktīva karadarbība, līdz ar to tika izskatītas citas iespējas, kā pirmo minot tieši Apvienoto Karalisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!