Foto: NBC / BACKGRID/ Vida Press

Komiķe, aktrise Eimija Šumere ir paziņojusi, ka viņai ir atklāts Kušinga sindroms, piebilstot, ka pie diagnozes nonākusi pateicoties sociālo mediju lietotājiem, kuri izteikuši kritiku par aktrises izskatu.

Februāra sākumā fani visai bažīgi izteicās par aktrises krasajām sejas formas izmaiņām, proti, ka seja izskatoties manāmi pietūkusi. Izskanējušie komentāri mudinājuši Eimiju doties pie ārsta. Un, kā izradās, ar veselību nav viss kārtībā!

Kušinga sindroms rodas, ja cilvēka organismā ilgstoši atrodas pārāk daudz kortizola (galvenais stresa hormons). Iespējamie simptomi ir svara pieaugums, apaļāka seja, rozā vai violetas strijas uz ādas. Tas var izraisīt augstu asinsspiedienu un 2. tipa diabētu. Kušinga sindroma ārstēšana ir vērsta uz kortizola daudzuma samazināšanu organismā, un tā var ietvert operācijas, staru terapiju un dažādu medikamentu lietošanu.

42 gadus vecā Šumere par diagnozi runājusi žurnālistes Džesikas Jelinas informatīvā "News Not Noise" izdevumā pēc tam, kad fani sāka jautāt, kāpēc seriāla "Life & Beth" otrās sezonas reklāmas tūres laikā viņai ir palikusi manāmi apaļāka seja. Šumere jau iepriekš bija atklājusi, ka viņai ir endometrioze.

Komiķe neslēpj, ka tieši tas, ka cilvēki "internetā tik skaļi bļaustījās un izteica savus pieņēmumus", palīdzēja viņai laikus atklāt šo slimību. Šobrīd pēc diagnozes noteikšanas viņa jūtas gluži vai atdzimusi no jauna: "Šīs ir bijušas pāris trakas nedēļas," viņa sacīja. "Bet paldies Dievam par to! Jo, pateicoties jums, es sapratu, ka kaut kas nav kārtībā... Varu teikt, ka internets ir mans glābējs!"

Šumere sacīja, ka vēlas publiski dalīties ar savu diagnozi, jo vēlas iestāties par sieviešu veselību: "Es tik ļoti vēlos, lai sievietes mīlētu sevi un būtu neatlaidīgas, cīnoties par savu veselību.."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!