Фото: BC Žalgiris

Par Lietuvas klubā Kauņas "Žalgiris" spēlējošā Latvijas basketbolista Rolanda Šmita dalību kluba ceturtdienas ULEB Eirolīgas spēlē ar "Monaco" izbraukumā tiks lemts pirms cīņas, vēsta Lietuvas ziņu portāls "15min.lt".

Tīmekļa vietne citē "Žalgiris" galvenā trenera Andreas Trinkjēri pirmsspēles preses konferencē teikto, ka Monako ir iespējama Šmita došanās laukumā.

"Viņš cenšas pārvarēt sāpes, tāpēc redzēsim," uz jautājumu, vai latvietis spēlēs Monako, atbildēja treneris.

"Tas ir spēles dienas jautājums, viņš joprojām nav spēles ritmā, tāpēc redzēsim," piebilda Trinkjēri.

Šmits pēc 15.martā gūtās traumas ir izlaidis trīs komandas spēles Eirolīgā.

Marta vidū Šmits guva traumu "Žalgiris" komandas Eirolīgas spēlē viesos pie Minhenes "Bayern", kad otrās ceturtdaļas vidū pēc piezemēšanās savainoja labās kājas potīti un laukumu pameta vien ar "Žalgiris" personāla palīdzību.

Pirms spēles ar "Bayern" Šmits šosezon Eirolīgā vidēji spēlē bija guvis 11,5 punktus un izcīnījis 4,6 atlēkušās bumbas, sakrājot efektivitātes koeficientu 11,6.

Kauņas basketbolisti ar 14 uzvarām 32 mačos ieņem 11.vietu, bet "Monaco" ar 21 uzvaru ir trešā. Stambulas "Anadolu Efes", kas ieņem desmito vietu un, to saglabājot, piedalīsies izslēgšanas spēļu pirmās kārtas mačos, ir 15 uzvaras.

Kauņas komandai šī būs priekšpēdējā spēle pamatturnīrā. Pēdējā 11.aprīlī mājās tiks aizvadīta ar Madrides "Real". Lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā, "Žalgiris" jāuzvar abās spēlēs un jācer uz konkurentu neveiksmēm.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !