Foto: PantherMedia/Scanpix
Jau krietnu laiku apmeklē sporta zāli, kā arī ēd olbaltumvielām bagātus produktus un ievēro sabalansēta uztura pamatprincipus, bet joprojām nemani tik kārotos vēdera preses muskuļus? Portāls "Women's Health" informē, cik ilgam laikam jāpaiet, līdz uztrenētie muskuļi kļūst redzami.

Muskuļu reljefa veidošanās atkarīga no laika, cik ilgi nodarbojies ar fiziskajām aktivitātēm, kā arī to veida un intensitātes.

Vidējais ilgums, kādā muskuļi kļūst redzami, ir četras līdz astoņas nedēļas. Lai gan tas šķiet samērā ilgs laika posms, par organisma uzlaboto fizisko formu liecina krietni lielāks izturības līmenis un spēka pieaugums, savukārt muskuļi kļūst redzami vēlāk, vizuāli apliecinot sporta zālē gūtos panākumus.

Ja nu tomēr vēlies muskuļu reljefu redzēt pēc iespējas ātrāk, nodarbojies ar augstas intensitātes intervālu treniņiem jeb tā dēvētajiem "HIIT" vingrojumiem trīs līdz četras reizes nedēļā, kas uzlabos arī metabolisma procesus organismā.

Tāpat atceries sev dot atpūtu starp treniņiem, jo tieši šajā laika posmā muskuļi atgūstas pēc piedzīvotās slodzes, kā arī aug to masa. Bez tam, pārāk liela piepūle radīs vien traumas un palēninās fiziskās formas uzlabošanās procesu.

Tāpat neaizmirsti par pietiekamu olbaltumvielu uzņemšanu uzturā – tieši tās ir izejmateriāls kārotajiem muskuļiem – vidēji dienā jāuzņem 2 grami olbaltumvielu uz vienu kilogramu ķermeņa masas, tomēr to daudzums var variēt atkarībā no individuālā organisma veselības stāvokļa, tauku masas un ķermeņa indeksa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!