Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itālija pirmdien izsaukusi Krievijas vēstnieku saistībā ar Maskavas apsūdzībām, ka Itālijas mediji ar savu Ukrainas kara atspoguļojumu izvērš "pretkrievisku propagandu".

Itālijas Ārlietu ministrija pavēstīja, ka izsaukusi Krievijas vēstnieku Sergeju Razovu, lai noraidītu "izdomājumus par mūsu valsts mediju līdzdalību pretkrieviskā kampaņā".

Ministrijas augstākais ierēdnis Etore Frančesko Sekvi "kategoriski noraidīja apsūdzības par dažu Itālijas institūciju un mediju amoralitāti, ko nesenajos paziņojumos paudusi Krievijas Ārlietu ministrija".

Krievijas vēstniecība Itālijā savā "Facebook" lapā sestdien publicēja fragmentus no Krievijas Ārlietu ministrijas ziņojuma par "Krievijas pilsoņu tiesību pārkāpumiem" ārzemēs.

Tajā kritizēta "neslēptā pretkrieviskā kampaņa Itālijas medijos", kopš Krievijas iesākusi atkārtotu iebrukumu Ukrainā, un "neobjektīvā pieeja", kam bijusi "liela ietekme uz itāļu attieksmi pret Krieviju".

Itālijas ārlietu ministrs Luidži Di Maio svētdien uzstāja, ka mediji "saka to, kas notiek, ka Krievija ir izšāvusi vairāk nekā 2000 raķešu uz Ukrainu, ka 200 bērnu ir nogalināti".

Itālijas premjerministrs Mario Dragi stingri atbalstījis sankcijas pret Maskavu, neraugoties uz to, ka dažiem viņa koalīcijas locekļiem ilgi bijušas tuvas attiecības ar Kremli un tie nosodījumu Krievijas iebrukumam pauda ar kavēšanos.

Tikmēr parlamenta drošības komiteja uzsākusi izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām par prokrievisku propagandu dažos medijos, kas lielu ētera laiku atvēlējuši Krievijas dezinformācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!