Grupas "Tumsa" solists Mārtiņš Freimanis un mūziķis Gunārs Kalniņš piektdien paziņojuši, ka vēlas lauzt līgumu ar "Autortiesību un komunicēšanās aģentūru/Latvijas autortiesību aģentūru" (AKKA/LAA).
Par to informēja mūziķi.

"Lūdzam 60 dienu laikā no paziņojuma saņemšanas brīža pārtraukt visas un jebkādas autoru vārdā noslēgtās un autoriem saistošās un spēkā esošās saistības, kas dibinātas autoru vārdā ar trešajām personām, kā arī lūdzam nekavējoties iesniegt mums detalizētu sarakstu par saistību apjomu un detalizētu autoru atlīdzības izmaksas grafiku," teikts paziņojumā presei.

Tomēr paziņojuma saņemšana nedod AKKA/LAA tiesības pēc līgumattiecību izbeigšanas nepildīt līguma nosacījumus. Aģentūrai ir pienākums arī pēc līgumattiecību izbeigšanas aprēķināt un saņemt atlīdzību no trešajām personām par autoru radošo darbu izmantošanu un izmaksāt autoriem pienākušos atlīdzību pilnā apjomā, neatkarīgi no līgumattiecību pārtraukšanas iemesliem, vēsta mūziķi.

Būtiskākais iemesls, kādēļ pieņemts šāds lēmums, esot tas, ka AKKA/LAA nespēj vienoties ar Latvijas elektroniskajiem medijiem par atlīdzības izmaksām autoriem un līdz ar šīm nesaskaņām autori nespēj saņemt tiem pienākošos atlīdzību.

Grupa informēja, ka līdz šā gada 31.decembrim dod tiesības izmantot publiskajam izpildījumam Latvijas teritorijā jebkuru grupas darbu, nemaksājot par to autoratlīdzību.

AKKA/LAA pārstāve Inese Paklone informēja, ka ir saņēmusi grupas vēstuli, taču atteicās to pagaidām komentēt, jo neesot ar to iepazinusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!