Foto: Vida Press
Kāds visai nekaunīgs lācis pienācis pavisam tuvu fotokamerai, it kā mēģinot uzņemt selfiju jeb tā dēvēto pašiņu, un pamatīgi nosiekalojis objektīvu, vēsta "Vida Press". Lūk, kādas amizantas bildes izdevies uzņemt fotogrāfam šajā mirklī!

Lūks Masijs (Luke Massey) nesen jūnijā Somijā fotografēja brūnos lāčus. Viņam izdevās uzņemt vairākus apburošus lāču ģimeņu attēlus. Riskējot ar savu fotokameru, Lūks nolēma iemūžināt dažus kadrus, izmantojot tālvadību. 

Beidzās ar to, ka kāds ziņkārīgs lācis piesteidzās fotoaparātam, sāka aiztikt to ar ķepām un pat satvēra un pacēla žokļos.

23 gadus vecais Lūks no Ziemeļlondonas stāsta: "Es atrados pie Somijas un Krievijas robežas, kur mīt vairums Somijas lāču. Pašlaik viņiem ir pārošanās sezona, kad daudzi lāči klīst apkārt, meklējot partnerus."

Fotogrāfs stāsta, ka pavadījis piecas dienas slēpņos, gaidot lāčus. "Pateicoties gandrīz 24 stundas ilgajai dienasgaismai, fotogrāfijas ir iespējams uzņemt arī vienos naktī. Piecu dienu laikā redzēju aptuveni divdesmit dažādus lāčus.

Lai iegūtu labākus kadrus, riskēju, atstājot savu fotoaparātu zemē, pirms lāči ieradušies. Aparāts nebija nekādā paslēptuvē, un biju brīdināts, ka pēc nonākšanas lāča ķepās no tā varētu nekas daudz nepalikt pāri.

Bet tā kā tā bija mana pēdējā nakts šajā vietā un, iespējams, tādēļ veiksme bija manā pusē, aparāts izdzīvoja, gūstot vien dažas vieglas skrambas, un es pat ieguvu vairākus interesantus kadrus par spīti tam, ka lācis aparātu aizskāra ar nagiem, pacēla zobos un noslienāja visu objektīvu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!