Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izlase "Krasnije zvezdi", kuras sastāvā iekļauti Latvijas uzbrucēji Kirils Tambijevs un Andris Siksnis, pirmdien ar uzvaru sāka ikgadējo Ziemeļamerikas turneju.

Aizvadītajā cīņā MHL izlase ar 5:4 (2:2, 0:1, 3:1) pārspēja Austrumu hokeja līgas (EHL) izlasi.

Neviens no Latvijas uzbrucējiem šī mača statistikā neizcēlās. Tambijevs darbojās komandas ceturtajā uzbrucēju virknējumā, bet Siksnis cīņai bija pieteikts kā 13.uzbrucējs.

Kopumā šīs turnejas laikā "Krasnije zvezdi" hokejisti aizvadīs sešas spēles ar ASV studentu komandām.

Sākumā "Krasnije zvezdi" komandā tika iekļauts "Rīgas" un Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Rustams Begovs, tomēr vēlāk viņu aizstāja Siksnis, bet sastāvam pievienojās arī Sanktpēterburgas "Dinamo" vienībā spēlējošais Tambijevs.

Siksnis šosezon "Rīgas" vienības sastāvā aizvadījis 26 spēles, kuru laikā guvis piecus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles. Pašlaik 20 gadus vecais uzbrucējs šosezon piedzīvoja debiju arī Rīgas "Dinamo" rindās, piedaloties četrās spēlēs, taču ar rezultativitāti neizcēlās.

Savukārt 21 gadu vecais Tambijevs, kurš Ziemeļamerikas turnejā piedalās otro reizi pēc kārtas, 20 mačos šosezon ticis pie septiņiem vārtiem un 25 rezultatīvām piespēlēm.

MHL izlases turneja Ziemeļamerikā ir ikgadējs notikums. Pērn tās rindās spēlēja Latvijas uzbrucēji Miks Lipsbergs, Tambijevs un Juris Upītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!