Foto: LETA

Pēdējās nedēļās diezgan plašu rezonansi izsaucis Lucavsalas futbola stadiona projekts, kura ietvaros steidzami Rīgas domē tiek bīdīts līgums par 10,5 hektāru liela zemes gabala nodošanu bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai (LFF). Ideja par stadionu tieši Lucavsalā pirmo reizi izskanēja Rīgas mēra Mārtiņa Staķa vadībā, kurš gan toreiz, gan tagad neredz atbildes uz daudziem jautājumiem.

Staķis atceras, ka sākotnēji LFF uz Rīgas domi atvedis cits RD deputāts Olafs Pulks (JV), kurš ir arī LFF viceprezidents. Sākotnēji LFF prezentējuši ideju par Dreiliņu kalnu, kur sākotnēji paredzēta bija tikai ofisa ēku, jo stadions bijis tālāk plānā. "Nezinu, kurs deva šo ideju [par Dreiliņa kalnu], bet tur Vides dienests neļaus būvēt, kur nu vēl ofisu, kamēr nebūs noglabāti atkritumi."

Staķis vēl nav izlēmis, kā balsos trešdienas balsojumā, tomēr viņam pirms balsojuma joprojām ir daudz jautājumu, īpaši par finanšu piesaisti un kā atpelnīt ieguldījumus.

"Es esmu uzņēmējs. Ja es investēju naudu, man ir jābūt plānam, cik ilgā laikā atgūstu atpakaļ. Tā domā visi investori. Ja investors iegulda 60 miljonus, tad viņam kādus 80 miljonus 20 gadu laikā jādabū atpakaļ. Tad sanāk 4-5 miljoni gadā. Neskaitot uzturēšanas izdevumus. Kurš šos 4-5 miljonus gadā maksās investoram? Uz šo atbildes nav," viedokli kā uzņēmējs pauž bijušais Rīgas mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!