Foto: Publicitātes foto
Кандидат в депутаты Елгавской думы от "Регионального альянса" Кристиан Розенвалдс решил для общения с избирателями использовать только сайт http://2013.rozenvalds.lv и свои профили в социальных сетях.

Внимание! Эта статья опубликована в рубрике "Сообщения партий" без редакторской правки.

"Šīs pašvaldību vēlēšanas ir izaicinājums arī man kā sabiedrisko attiecību speciālistam. Vai internets un sociālie mediji tiešām ir tik visspēcīgi? Vai tikai ar šo instrumentu līdzdalību varētu panākt redzamas rezultātus, turklāt pašvaldību vēlēšanās, jo te virtuālajai komunikācijai it kā nevajadzētu būt tik noteicošai," vēlas noskaidrot Kristians Rozenvalds.

"Īpaša lapa internetā bija ļoti aktuāla arī ievērtējot aģitēšanas iespējas Jelgavā. Komunikācija internetā un sociālajos tīklos, viennozīmīgi, ir viens no pieejamākajiem resursiem, vien jāprot to izmantot. Jelgavā nav savu žurnālu, radio un TV, ir tikai viena avīze un divi interneta portāli. Es neplānoju aplīmēt māju sienas ar plakātiem, arī nedrukāšu skrejlapas un bukletus. Tas ir dārgi, neatmaksājas, turklāt vēlētājus kaitinoši. Tāpat es līdz 1.jūnijam nekomentēšu politikas un sabiedrisko attiecību norises Latvijas medijos, ko darīju iepriekš, jo līdz vēlēšanām tikšu "atfiltrēts" no šādas iespējas," skaidro Kristians Rozenvalds.

"Tas, vai priekšvēlēšanu kampaņai ir nepieciešama īpaša mājas lapa, man pašam bija strīdīgs lēmums. Iepriekš arī pats biju publiski komentējis, ka kandidātam vajadzētu būt vienādi aktīvam gan pirms, gan arī pēc vēlēšanām, ka kampaņa sākas jau nākamajā dienā pēc vēlēšanām gan tiem, kas ievēlēti, gan arī tiem, kas palikuši aiz strīpas," stāsta Kristians Rozenvalds.

"Tomēr, vēlēšanas ir īpašs notikums katra deputātu kandidāta dzīvē. Un arī priekšvēlēšanu kampaņa ir ārkārtas notikumu kopums. Šis aizraujošais dzīves posms, turklāt, beidzās līdz ar vēlēšanu dienu, un tad sākas ierastā darba ikdiena. Tad vairs nav tāda sakāpinātā aktivitāte, solīšana, taisnošanās, citu vērtēšana. Tāpēc arī es nolēmu, ka šo posmu būtu lietderīgāk izcelt un nodalīt, izveidojot īpašu mājas lapu internetā," skaidro Kristians Rozenvalds.

"Saskaitīju, ka man pieder vairāk nekā 10 dažādas interneta mājas lapas, tai skaitā par uzņēmumiem, pakalpojumiem, hobijiem, sabiedriskajām aktivitātēm. Darbojas arī mājas lapa Rozenvalds.lv, kuru vairāk izmantoju kā interneta vizītkarti un saziņai ar studentiem. Aktīvi izmantoju arī profilus sociālajos tīklos. Vai ar to nepietiek? Nē! Jo, manuprāt, vēlētājs vēlas redzēt segmentētu informāciju par un ap vēlēšanām, tāpat arī pieļauju, ka daudzi no esošajiem skatītājiem, piemēram jūrmalnieki, nemaz nevēlas lasīt vēlēšanu laikam raksturīgi uzbāzīgāku informāciju par un ap citas pilsētas vēlēšanās notiekošo," nepieciešamību skaidro Kristians Rozenvalds.

Jau šobrīd lapā 2013.Rozenvalds.lv ir publicēta informācija par apstākļiem, kāpēc Kristians Rozenvalds nolēma kandidēt, kāpēc partijas "Reģionu Alianses", nevis "Reformu partijas" sarakstā, kā tas sākotnēji tika plānots.

Jaunajā mājas lapā Kristians Rozenvalds plāno līdz vēlēšanām ikdienu publicēt kādu no saviem priekšvēlēšanu solījumiem, arī vērtējumu par Jelgavas pilsētas domes līdzšinējo darbu, viedokli par to, kā strādā pilsētas saimniecība, tāpat arī par to, kas Jelgavā no paveiktā saglabājams, kas maināms, kas uzlabojams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!