100 gadu vecumā aizsaulē aizgājusi amerikāņu aktrise Glorija Stjuarte (attēlā), kura vislielāko popularitāti pēdējos gados izpelnījusies ar lomu Džeimsa Kamerona filmā Titāniks, kurā viņa atveidoja galveno varoni Rouzu vecumdienās.

Lai gan precīzi nāves apstākļi nav pilnībā noskaidroti, zināms, ka aktrisei pirms pieciem gadiem tika atklāts plaušu vēzis, lai gan viņa slimībai nepievērsa nekādu uzmanību. Kā vēsta ārvalstu prese, Stjuarte nomira miegā savās mājās Beverlihilsā.

Par lomu Titānikā aktrise tika izvirzīta "Oskara" balvai, tādējādi kļūstot par gados visvecāko nominēto personu prestižās balvas vēsturē. Filmas uzņemšanas brīdī Stjuarte bija 87 gadus veca, lai gan saskaņā ar scenāriju viņas varonei bija 101 gads.

Kopš trīsdesmitajiem gadiem Stjuarte piedalījusies vairāk nekā 70 filmās, starp kurām minamas The Invisible Man, Claude Rains, Gold Diggers of 1935, kā arī divās tā laika populārākās bērnu aktrises Šērlijas Templas filmas Poor Little Rich Girl un Rebecca on Sunnybrook Farm.

Četrdesmito gadu vidū Stjuarte pārtrauca savu aktrises karjeru, lai pievērstos interjera dizainam un gleznošanai.

29 gadus pēc aiziešanas no skatuves aktrise nolēma atgriezties, bet sākumā viņai piedāvāja tikai epizodiskas lomas galvenokārt televīzijā, un nopetnu darba piedāvājumu nebija. Pirmā nopietnā loma filmā My Favourite Things nāca tikai 1982. gadā, kas vēlāk izrādījās viena no aktrises mīļākajām nospēlētajām lomām. Savu pēdējo lomu kino Stjuarte nospēlēja 2004. gadā, piedaloties Vima Vendersa filmā Land of Plenty.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!