Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gards veselas vistas cepetis, kas nav jāmarinē. Garšai pievienoti veseli ķiploki, sulīgas citrona šķēlītes un timiāns svaigumam. Vistu pirms gatavošanas papildina ar garšvielām un krāsnī iekšā.

Padoms: lai panāktu, ka vista ir plakana, tai pirms gatavošanas izņem mugurkaulu un salauž to, piespiežot pie pamatnes. To palīdzēs izdarīt miesnieki, pērkot vistu vajag vien palūgt, lai vistu saplacina. Taureņa formā izliktā vista izcepsies daudz ātrāk.

::recepte::

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 240oC.

Vistu liek cepamajā pannā. Pa virsu tai liek šķēlītēs sagrieztu citronu, veselas ķiploku daiviņas un timiāna zariņus.

Vistu apslaksta ar olīveļļu un bagātīgi apkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Sviesta gabaliņu liek pašā vistas augšpusē.

Cepamo pannu liek cepeškrāsnī un cepeškrāsns temperatūru pazemina līdz 200oC. Vistu cep 40-45 minūtes, pāris reizes aplaistot to ar notecējušajiem taukiem, lai tā izceptos zeltaina.

Lai pārbaudītu, vai vista gatava, tās kājā iedur iesmiņu – ja no durtās vietas tek dzidras sulas, tad vista gatava. Ja tās ir viegli rozā, vistu cep vēl 5-10 minūtes.

Kad vista gatava, to ņem laukā no cepeškrāsns, liek lielā šķīvī vai uz koka dēlīša kopā ar citroniem, timiānu un ķiplokiem, apsedz ar foliju un atstāj atpūsties desmit minūtes, pirms vistu sāk griezt.

Pirms pasniegšanas vistai izņem mugurkaulu. Notecējušos tauciņus var apliet vistai tāpat, vai pagatavot no tiem mērci – taukus uzsilda pannā, pievieno nedaudz baltvīna un aptuveni 200ml vistas buljona.

70Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgvesela vista (saplacināta)1 gab.citrons6 gab.ķiploka daiviņas pāris timiāna zariņi2 ĒKolīveļļa15 gsviests (istabas temp.) sāls svaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 240oC.

2

Vistu liek cepamajā pannā. Pa virsu tai liek šķēlītēs sagrieztu citronu, veselas ķiploku daiviņas un timiāna zariņus.

3

Vistu apslaksta ar olīveļļu un bagātīgi apkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Sviesta gabaliņu liek pašā vistas augšpusē.

4

Cepamo pannu liek cepeškrāsnī un cepeškrāsns temperatūru pazemina līdz 200oC. Vistu cep 40-45 minūtes, pāris reizes aplaistot to ar notecējušajiem taukiem, lai tā izceptos zeltaina.

5

Lai pārbaudītu, vai vista gatava, tās kājā iedur iesmiņu – ja no durtās vietas tek dzidras sulas, tad vista gatava. Ja tās ir viegli rozā, vistu cep vēl 5-10 minūtes.

6

Kad vista gatava, to ņem laukā no cepeškrāsns, liek lielā šķīvī vai uz koka dēlīša kopā ar citroniem, timiānu un ķiplokiem, apsedz ar foliju un atstāj atpūsties desmit minūtes, pirms vistu sāk griezt.

7

Pirms pasniegšanas vistai izņem mugurkaulu. Notecējušos tauciņus var apliet vistai tāpat, vai pagatavot no tiem mērci – taukus uzsilda pannā, pievieno nedaudz baltvīna un aptuveni 200ml vistas buljona.

Gatavo vistu pasniedz kopā ar jaunajiem kartupeļiem, dārzeņu sautējumu vai lapu salātiem.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!