Foto: DELFI
Jāatzīst, ka neesmu no tiem cilvēkiem, kas smūtijus aizrautīgi dzertu katru dienu – ja vien ir tāda iespēja, priekšroku dodu svaigi spiestajām sulām vai saldējuma kokteiļiem. Taču šis vienkāršais blendētais dzēriens patīkami pārsteidza – izteikti banānīgs, ar riekstu pēcgaršu un rīsu piena saldumu.

::recepte::

Banānus sagriež gabaliņos un saber blenderī. Virsū liek zemesriekstu sviestu, mazliet medus vai kādu citu dabīgu saldinātāju garšai un visu pārlej ar rīsu pienu.

Smūtiju blendē, līdz iegūts viendabīgs kokteilis (1-2 minūtes).

Kad kokteilis gatavs, salej glāzēs un pa virsu uzkaisa dažas godži ogas vai kādu citu superfood piedevu pēc savas vēlēšanās.

5Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 banāni2 ĒKzemesriekstu sviests250 mlrīsu piens (vai mandeļu, sojas, auzu)0.5 TKmedus vai agaves sīrups (var nebūt) godži, zīdkoka vai citas ogas

Sagatavošana

1

Banānus sagriež gabaliņos un saber blenderī. Virsū liek zemesriekstu sviestu, mazliet medus vai kādu citu dabīgu saldinātāju garšai un visu pārlej ar rīsu pienu.

2

Smūtiju blendē, līdz iegūts viendabīgs kokteilis (1-2 minūtes).

3

Kad kokteilis gatavs, salej glāzēs un pa virsu uzkaisa dažas godži ogas vai kādu citu superfood piedevu pēc savas vēlēšanās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!