Foto: Publicitātes foto
Blēži Indonēzijā ir izkrāpuši apmēram 30 tūkstošus latu no vietējiem mūzikas faniem, pārdodot viņiem biļetes uz smagā metāla grupas "Motley Crue" koncertu, kuru šī grupa nemaz negrasījās rīkot, piektdien vēstīja amatpersonas un plašsaziņas līdzekļi.

Vairāk nekā 1500 cilvēku nopirka šīs biļetes par 40 ASV dolāriem (apmēram 20 latiem) gabalā, pirms septembra beigās tika atklāta krāpšana, vēstīja interneta ziņu vietne "Tempo Interactive".

Viltus ziņai par šo koncertu noticēja ne vien fani, bet arī Indonēzijas plašsaziņas līdzekļi. 21.septembrī angļu valodā iznākošajā vietējā avīzē "Jakarta Globe" tika paziņots, ka "Motley Crue" 8.oktobrī rīkošot savu pirmo koncertu Indonēzijā. 

Kad šī ziņa izplatījās sociālajos tīklos, grupas dalībnieki ātri reaģēja uz to. "Motley Crue" bundzinieks Tomijs Lī sociālajā tīklā "Twitter" raksturoja šo fikciju kā "šaubīga reklamētāja" radītu.

Grupa nākamajā dienā pēc "Jakarta Globe" raksta publicēšanas paziņoja savā interneta vietnē, ka nav nekādas vienošanās par koncerta rīkošanu Džakartā vai citur Indonēzijā, un brīdināja fanus uzmanīties no fiktīvā koncerta biļešu tirgotājiem. Tomēr pirms šī brīdinājuma biļetes tika tirgotas vismaz mēnesi.

Džakartas Centra rajona policijas priekšnieks paziņoja, ka fiktīvā koncerta biļešu tirdzniecība tiek izmeklēta, bet vēl nav neviena aizdomās turamā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!