18. martā plkst. 19 Rīgas Domā notiks biedrības "Ascendum" atbalstītā projekta "Mans Doms" organizētais Pītera Broderika koncerts, piedaloties "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartetam un Emīla Dārziņa jauktajam korim. Visi ienākumi no nopirktajām koncerta biļetēm tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" izveidei.

Pasaulē atzītais amerikāņu dziesminieks Pīters Broderiks, kas ne tikai veiksmīgi darbojies dāņu indie rock grupā "Efterklang", bet arī turpina papildināt savu soloalbumu skaitu, Latvijā koncertēs otro reizi. Tomēr šoreiz mūziķis koncertam izvēlējies neierastu vietu – Rīgas Domu. Šādu iespēju māksliniekam piedāvājusi sabiedriskā kustība "Mans Doms", kas ienākumus no nopirktajām koncerta biļetēm izmantos Rīgas Doma jaunās vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" izveidei, vēsta koncerta rīkotāji.

"Šajā koncertā man pirmo reizi būs iespēja izpildīt vairākas dziesmas no mana pirmā albuma "Float". Ar stīgu un kora palīdzību, es beidzot tās spēšu atskaņot koncertā. Tāpēc vakara pirmajā daļā izskanēs pieci "Float" albuma skaņdarbi, bet otrajā daļā tiks atskaņotas vairākas jaunas vokālās mūzikas kompozīcijas, kuras es izpildīšu kopā ar kori un stīgām. Uzstāšanos Rīgas Domā kopā ar šiem mūziķiem uzskatu kā neatkārtojamu izdevību," tā par tuvojošos koncertu stāsta pats Broderiks.

Pīters Broderiks ir amerikāņu mūziķis, kurš darbojas ļoti plaša spektra muzikālajos virzienos. Mākslinieks ir veidojis skaņdarbus gan elektroakustiskajā un eksperimentālajā, gan folkmūzikas, gan akadēmiskajā un ambient žanrā, turklāt veidojis skaņu celiņus arī filmām un dejas izrādēm. Mūzikas pazinēji stāsta, ka Broderika muzikālajam skanējumam raksturīgs nepiespiests, romantisks un atmosfērisks pieskāriens – katrs viņa skaņdarbs ir kā neverbāla saruna ar mūziku.

Biļetes nopērkamas iepriekšpārdošanā eKase.lv un Rīgas Doma kasē. Biļešu cena 15 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!