Foto: F64

Sagaidot jauno apkures sezonu, siltuma cena rīdziniekiem septembrī, oktobrī un novembrī būs par 10% mazāka nekā pērn, portālu "Delfi" informēja AS "Rīgas siltums" (RS).

No šā gada 1.septembra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros cenu 40,99 lati par megavatstundu, kas ir par 10% mazāka nekā 2012.gada septembrī, kad tā bija 45,42 lati.

Rīgā septembrī siltumenerģijas tarifs ir arī zemākais Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 23% mazāks nekā Viļņā un par 13% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Tallinā, norāda RS.

Prognozēts, ka oktobrī un novembrī siltumenerģijas cena paliks nemainīga – par piegādāto siltumu plānots piemērot cenu 40,99 lati par megavatstundu.
Siltumenerģijas cena septembrī, oktobrī un novembrī noteikta, pamatojoties uz AS "Latvijas Gāze" šī gada 10.septembrī publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas ražo siltumenerģiju un to realizē, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 900 kilometri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!