Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka nosoda grupas "Pussy Riot" dalībnieču rīcību, taču tai pat laikā aicināja viņas nesodīt pārāk bargi, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

"Es domāju, ka viņas nevajadzētu pārlieku bargi sodīt. Cerams, ka no šī gadījuma viņas būs guvušas mācību," viesojoties Londonā, piektdien žurnālistiem paziņoja Putins. Viņš bildis, ka cer uz "pareizu" un "pamatotu" tiesas lēmumu šajā lietā.

"Ja meitenes tā būtu izrīkojušās Izraēlā, viņas pat no valsts neizlaist. Bet ja viņās šādi izrīkotos Kaukāzā, tad likumsargi viņas pat nepaspētu arestēt," sacījis Putins, dodot mājienus par citu valstu stingro nostāju reliģiskos jautājumus.

Putins noliedzis, ka šo jautājumu apspriedis ar Lielbritānijas premjeru Deividu Kamerūnu.

Jau vēstītus, ka pirmdien sākta tiesas prāva, kurā par reliģiska naida motivētu huligānismu apsūdzētas grupas "Pussy Riot" dalībnieces. Viņas pirmajā tiesas sēdē vainu apsūdzībā neatzina, taču piekrita, ka akciju baznīcā nevajadzēja rīkot.

21.februārī "Pussy Riot" dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!". Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonām, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja. Martā grupas dalībnieces tika aizturētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!