Foto: LETA

Par "Gada Eiropas cilvēku Latvijā" atzīta Latvijas medicīnas māsa, pirmā ārzemju seržante Ukrainas armijā, brīvprātīgo aizstāvju bataljona "Karpatska Sič" galvenā mediķe Sarmīte Cīrule, informēja "Eiropas kustības Latvijā" (EKL) ģenerālsekretāre Liene Valdmane.

Titula ieguvēja tika noskaidrota sabiedrības balsojumā, kurā "Top 3" kandidāti bija Latvijas hokeja komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, Druvas vidusskolas direktors Sergejs Beļkevičs un Cīrule.

Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā titula ieguvēja klātienē nepiedalījās, jo atrodas Ukrainas frontē. Iesūtītajā uzrunā Cīrule klātesošajiem pauda pateicību par katru balsi, jo tas apliecina sabiedrības iesaisti un atbalstu Ukrainai, spēju ieraudzīt to, kas notiek tepat kaimiņos.

Balsotāji par Cīruli rakstījuši, ka viņa ar visu sirdi un dvēseli dara savu sirdsdarbu, palīdz cilvēkiem frontē, ziedojot gan savu veselību, gan riskējot ar dzīvību. Tāpat cilvēki uzsvēruši, ka Latvijas liktenis tiks izšķirts Ukrainas frontē un Cīrule kaldina uzvaru.

"Cīrule cīnās par brīvu Latviju – pirmajās frontes līnijās. Visdrosmīgākā Latvijas sieviete ar gaišu prātu un karstu sirdi. Vislielākā personiskā varonība. Cilvēks, kurš nestāv malā, bet metas cīņā ar savām zināšanām un vēlmi palīdzēt. Kad vieni sūdzas par nogurumu, citi bēg no atbildības, Cīrule ne vien pārgurusi, bet ar vairākām kontūzijām, satricinājumiem, pēc apšaudēm, joprojām turpina cīnīties par cilvēku dzīvībām. Noliecu galvu Cīrules priekšā. Pasaule pastāvēs, kamēr cits citam palīdzēsim," akcentējuši balsotāji.

"Gada Eiropas cilvēka Latvijā" titulu piešķir cilvēkam, kurš ar saviem darbiem ir devis būtisku ieguldījumu Eiropas kopējo vērtību stiprināšanā Latvijā un Latvijas vārda spodrināšanā Eiropā. Balsojumu jau 26. gadu pēc kārtas organizēja biedrība "Eiropas Kustība Latvijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!