::recepte::
Maizi sadrupina. Pannā izkausē vienu ēdamkaroti sviesta un apcep maizes drupačas - aptuveni 5-7 minūtes. Kad drupačas kļuvušas zeltainas un kraukšķīgas, tās ber bļodiņā, atdzesē un samaisa ar smalcinātiem pētersīļiem.
Katliņā izkausē divas ēdamkarotes sviesta, pievieno sīpolus un selerijas. Uz vidējas liesmas sautē apmēram 3-5 minūtes.
Katliņā iesijā miltus un samaisa ar sīpoliem un selerijām, karsējot aptuveni vienu minūti. Ielej vīnu un uz lēnas uguns vāra vēl 2 minūtes.
Pielej buljonu, pievieno piparus un sāli pēc garšas un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes, līdz masa nedaudz sabiezē.
Ielej pienu un turpina vārīt vēl 2-3 minūtes, kamēr masa kļūst karsta, bet nevārās.
Strauji maisot, pievieno sieru un karsē. Kad siers izkusis, zupā ber vārītus makaronus un vāra, līdz makaroni ir uzsildīti.
Zupu lej šķīvjos un garnē ar apceptajām baltmaizes drupačām un svaigiem zaļumiem. Pasniedz karstu.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Maizi sadrupina. Pannā izkausē vienu ēdamkaroti sviesta un apcep maizes drupačas - aptuveni 5-7 minūtes. Kad drupačas kļuvušas zeltainas un kraukšķīgas, tās ber bļodiņā, atdzesē un samaisa ar smalcinātiem pētersīļiem.
Katliņā izkausē divas ēdamkarotes sviesta, pievieno sīpolus un selerijas. Uz vidējas liesmas sautē apmēram 3-5 minūtes.
Katliņā iesijā miltus un samaisa ar sīpoliem un selerijām, karsējot aptuveni vienu minūti. Ielej vīnu un uz lēnas uguns vāra vēl 2 minūtes.
Pielej buljonu, pievieno piparus un sāli pēc garšas un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes, līdz masa nedaudz sabiezē.
Ielej pienu un turpina vārīt vēl 2-3 minūtes, kamēr masa kļūst karsta, bet nevārās.
Strauji maisot, pievieno sieru un karsē. Kad siers izkusis, zupā ber vārītus makaronus un vāra, līdz makaroni ir uzsildīti.
Zupu lej šķīvjos un garnē ar apceptajām baltmaizes drupačām un svaigiem zaļumiem. Pasniedz karstu.