Pavaicā bērnam, ko viņš vēlas vakariņās. Visticamāk, biežākā atbilde būs - frī kartupelīšus vai makaronus ar sieru. Pavaicā sev kā mamma, ko tu vēlētos, lai bērns ēd vakariņās. Protams, zupu! Šī recepte būs kā kompromiss mammas un bērna vēlmēm. Pagatavo siera zupu ar makaroniem!

::recepte::

Maizi sadrupina. Pannā izkausē vienu ēdamkaroti sviesta un apcep maizes drupačas - aptuveni 5-7 minūtes. Kad drupačas kļuvušas zeltainas un kraukšķīgas, tās ber bļodiņā, atdzesē un samaisa ar smalcinātiem pētersīļiem.

Katliņā izkausē divas ēdamkarotes sviesta, pievieno sīpolus un selerijas. Uz vidējas liesmas sautē apmēram 3-5 minūtes.

Katliņā iesijā miltus un samaisa ar sīpoliem un selerijām, karsējot aptuveni vienu minūti. Ielej vīnu un uz lēnas uguns vāra vēl 2 minūtes.

Pielej buljonu, pievieno piparus un sāli pēc garšas un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes, līdz masa nedaudz sabiezē.

Ielej pienu un turpina vārīt vēl 2-3 minūtes, kamēr masa kļūst karsta, bet nevārās.

Strauji maisot, pievieno sieru un karsē. Kad siers izkusis, zupā ber vārītus makaronus un vāra, līdz makaroni ir uzsildīti.

Zupu lej šķīvjos un garnē ar apceptajām baltmaizes drupačām un svaigiem zaļumiem. Pasniedz karstu.

12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 šķēlesbaltmaize3 ĒKsviests2 ĒKsasmalcināti pētersīļi1 sīki sasmalcināts sīpols0.25 tasesīki sasmalcināta selerijas sakne0.5 glāzebaltvīns2 tasesbuljons1 šķipsnaKajēnas pipari2 glāzespiens2 tasesrīvēts Čederas siers0.25 tasemilti180 gvārīti makaroni

Sagatavošana

1

Maizi sadrupina. Pannā izkausē vienu ēdamkaroti sviesta un apcep maizes drupačas - aptuveni 5-7 minūtes. Kad drupačas kļuvušas zeltainas un kraukšķīgas, tās ber bļodiņā, atdzesē un samaisa ar smalcinātiem pētersīļiem.

2

Katliņā izkausē divas ēdamkarotes sviesta, pievieno sīpolus un selerijas. Uz vidējas liesmas sautē apmēram 3-5 minūtes.

3

Katliņā iesijā miltus un samaisa ar sīpoliem un selerijām, karsējot aptuveni vienu minūti. Ielej vīnu un uz lēnas uguns vāra vēl 2 minūtes.

4

Pielej buljonu, pievieno piparus un sāli pēc garšas un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes, līdz masa nedaudz sabiezē.

5

Ielej pienu un turpina vārīt vēl 2-3 minūtes, kamēr masa kļūst karsta, bet nevārās.

6

Strauji maisot, pievieno sieru un karsē. Kad siers izkusis, zupā ber vārītus makaronus un vāra, līdz makaroni ir uzsildīti.

7

Zupu lej šķīvjos un garnē ar apceptajām baltmaizes drupačām un svaigiem zaļumiem. Pasniedz karstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!