Foto: Shutterstock

Trešdien, 24. aprīlī, Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vadītā Nacionālās drošības padome (NDP) atbalstīja Nacionālā mākslīgā intelekta centra izveidošanu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejā.

Sanāksmē arī izskatīti jautājumi par aizsardzības industrijas attīstību Latvijā un dronu koalīcijas Ukrainas atbalstam vadību.

NDP vienojās atbalstīt Latvijas Nacionālā mākslīgā intelekta centra veidošanu, sadarbojoties Latvijas Universitātei, Rīgas Tehniskajai Universitātei un Rīgas Stradiņa universitātei. ŠĪ centra uzdevums būs veidot kompetences centru mākslīgā intelekta izmantošanai valsts drošībai un zināšanu ekonomikas izaugsmei.

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) un ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) ziņoja par rīcību aizsardzības industrijas un tehnoloģiju attīstības Latvijā atbalstam, tostarp projektiem, kas paredz Eiropas Savienības atbalsta piesaisti un iekļaušanos Eiropas militārās industrijas ražošanas piegādes ķēdēs.

Padomes locekļi uzsvēra šī darba nozīmi piegādes drošībai un līdzsvarotas ekonomikas attīstībai. Padome uzklausīja šomēnes izsludinātā Aizsardzības industrijas likuma piemērošanas soļus un aicināja uz aktīvu dialogu ar uzņēmumiem ar mērķi veidot aizsardzības industrijas bāzi Latvijas un sabiedroto aizsardzības vajadzībām.

NDP arī uzklausīja aizsardzības ministra ziņojumu par dronu koalīcijas Ukrainas atbalstam rezultātiem. Sanāksmes dalībnieki uzsvēra nekavējoša atbalsta Ukrainai nozīmi, Ukrainas pieredzes pārņemšanu un atbilstošu Latvijas dronu ražošanas jaudu palielināšanu.

Tāpat NDP uzklausīja valsts drošības iestāžu ziņojumus par aktuālo situāciju valstī, vēsta Valsts prezidenta kancelejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!