Foto: Vida Press
Šī gada 23. oktobrī 62 gadu vecumā miris Bristoles trip-hopa leģendas, grupas "Massive Attack" ģitārists Andželo Bruskini (Angelo Bruschini), medijiem apstiprinājuši gan grupas dalībnieki, gan arī mūziķa ģimene.

"Vienreizēji briljants un ekscentrisks talants," teikts "Massive Attack" paziņojumā. Bruskini miris dažus mēnešus pēc tam, kad uzzinājis par diagnozi – vēzis. Par slimību viņš uzzinājis vien šovasar.

Kā raksta britu medijs "The Guardian", Bruskini bija daļa no "Massive Attack" īpašās skaņas. Tāpat mūziķis spēlējis grupa "The Blue Aeroplanes".

"Jau divreiz esmu saņēmis ārstu vēlējumu "lai jau veicas". Man ir plaušu vēža diagnoze. Jūtos piečakarēts. Man bija lieliska dzīva, esmu redzējis pasauli, saticis daudz brīnišķīgu cilvēku, taču nu durvis aizveras. Domāju, ka uzrakstīšu grāmatu," vēl pirms nāves rakstīja mūziķis.

Kā sociālajā medijā "X" raksta grupa "Massive Attack", neiespējami izvērtēt Bruskini ieguldījumu grupas kanona radīšanā: "Esam laimīgi, ka mūsu dzīves satikās."

Bruskini piedalījās gan "Massive Attack" ierakstos, gan arī koncertēja turnejās. Īpaši jāizceļ viņa ieguldījums nu jau par trip-hopa klasiku saucamajā 1998. gada albumā "Mezzanine", jo sevišķi dziesmā "Angel" un kritiķu apjūsmotajā "ģitāru skaņas sienā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!