Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Elīna Babkina ceturtdien Ašdodā ar 13 punktiem sekmēja Ramlas "Elitzur" uzvaru FIBA Eirokausa izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē pār Ilzes Jākobsones pārstāvēto Ašdodas "Maccabi".

"Elitzur" izbraukuma spēlē uzvarēja ar 92:80 (27:20, 25:13, 24:22, 16:25).

Babkina 37 minūtēs un 38 sekundēs laukumā realizēja divus no četriem divpunktu un trīs no astoņiem trīspunktu metieniem, kā arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, sakrāja astoņas rezultatīvas piespēles, trīsreiz kļūdījās, saņēma trīs personiskās piezīmes, kā arī sakrāja spēlē otru labāko +/- rādītāju +11 un efektivitātes koeficientu 13.

Jākobsone mājinieču rindās 33 minūtēs un 51 sekundē laukumā realizēja abus divpunktu metienus un divus no sešiem trīspunktu metieniem, kā arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, sakrāja trīs rezultatīvas piespēles, pa reizei kļūdījās un pārķēra bumbu, saņēma četras personiskās piezīmes, kā arī sakrāja +/- rādītāju -6 un efektivitātes koeficientu desmit.

Uzvarētājām 23 punktus un 16 atlēkušās bumbas sakrāja Šakira Ostina, 18 punktus un astoņas atlēkušās bumbas un rezultatīvas piespēles - Eliša Klārka, bet 17 punktus guva Edena Rotberga.

Mājiniecēm "triple-double" sakrāja Šetori Volkere-Kimbo, kas guva 18 punktus un sakrāja pa desmit atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm. 18 punktus un 11 zem groziem izcīnītas bumbas sakrāja Kalanija Brauna, bet 15 punktus guva Aleksandra Kohena.

Paulas Strautmanes pārstāvētā Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu" savā laukumā ar 62:53 (11:16, 23:7, 8:19, 20:11) pieveica Lisabonas "Benfica".

Strautmane 24 minūtēs un sešās sekundēs laukumā guva trīs punktus, realizējot vienu no trim tālmetieniem, bet netrāpot vienīgo divpunktu metienu. Viņas kontā arī četras izcīnītas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, bloķēts metiens, divas kļūdas, pārķerta bumba, trīs personiskās piezīmes, kā arī +/- rādītājs +15 un efektivitātes koeficients pieci.

Uzvarētājām 19 punktus guva Stafānija Votsa, bet viešņām pa 11 punktiem sakrāja Ana Rodrigeša un Žoana Soeiru.

Jau ziņots, ka trešdien izslēgšanas spēles ar uzvaru viesos sāka arī Aijas Jurjānes un Ievas Pulveres pārstāvētā Stambulas "Galatasaray", kas viesos ar 78:61 pārspēja Ungārijas vienību Ģēras "Uni".

Otro kārtu sasniegs uzvarētājas divu maču summā.

FIBA Eirokauss aiz FIBA Eirolīgas ir otrā ranga turnīrs, un tajā šosezon spēlē sešas latviešu pārstāvētās komandas, katra savā apakšgrupā. Piecas no tām iekļuva izslēgšanas turnīrā un ceturtdien savā starpā tiksies Izraēlas komandas Ramlas "Elitzur" un Ašdodas "Maccabi", kuras pārstāv attiecīgi Elīna Babkina un Ilze Jākobsone, kā arī mačus aizvadīs Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer" un Paula Strautmane ar Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu".

Eirokausa pamatturnīra sacensības norisinājās divās reģionālās konferencēs, kurā katrā ir pa sešām grupām ar četrām komandām. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras grupas divas labākās vienības un vēl pa četrām labākajām trešo vietu īpašniecēm katrā konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!