Jautājums: Mana problēma ir tāda, ka ir bail pieskarties vīrieša dzimumloceklim, ir sajūta, ka izdarīšu ko tādu, kas partnerim nepatiks. Pirms tam man ir bijušas vienas dzimumattiecības un viss it kā bija normāli, kādēļ man tagad ir tāda baiļu sajūta un nespēja to darīt?

Atbilde:
Visticamāk, tavu baiļu cēlonis meklējams tajā, ka vēl nav bijis pietiekami daudz laika, lai iepazītu savu partneri. Ar citu puisi taču viss bija kārtībā? Vienkārši visam vajadzīgs laiks. Turklāt šādas bailes - izdarīt kaut ko nepatīkamu mīļotajam cilvēkam, liecina tikai labu par tev un tavām jūtām. Tev rūp tas, kā seksa laikā jutīsies tavs partneris.

To, kādi tieši tavi pieskārieni būs patīkami tava partnera dzimumloceklim, var uzzināt tikai tad, kad būsi pamēģinājusi dažādus glāstus. Parasti jau visiem vīriešiem patīk tāds maiguma izpausmes veids. Vēl labāk viņiem patīk īpaši intīmi un maigi glāsti ar lūpām un mēli. Nepatīkami var būt tikai pārāk raupji, strauji, agresīvi un neuzmanīgi pieskārieni.

Taču drošības pēc, ja šaubies, jautā viņam tieši. Tā tu noskaidrosi, kādus tieši glāstus vēlas tavs partneris. Vislabākā aprunāšanās par seksuālām tēmām izdodas nepiespiestā atmosfērā, rotaļīgi, bet ne izsmejoši. Visticamāk, ka tāda aprunāšanās ļaus tev uzzināt daudz ko tādu, ko vēl gribētu tavs partneris.

Noteikti aprunājieties, jo citādi var sanākt, ka viņš pārprot tavu kautrību. Tā kā vīrieša dzimumloceklis parasti ir viņa lielākais dārgums, jebkuras problēmas, kas rodas sievietei attiecībā pret šo “mantiņu”, var tikt pārprastas. Un noteikti arī tiks. Piemēram, jūtīgs vīrietis var sāk šaubīties, vai ar viņu viss kārtībā. Vai viņš dara visu pareizi? Viņš var ņemt un nodomāt: viņai mans dārgums nepatīk, viņa to noniecina, ja jau negrib aiztikt. Tādēļ vispareizākais risinājums - mierīga saruna pie galda, dzerot tēju vai kafiju, nevis gultā, pirms vai pēc dzimumakta.

Tava ELISA

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Vispirms tiks izskatītas un atbildētas vēstules, kurās lietota pareiza gramatika un pieturzīmes. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!