Indijā kādas pilsētiņas nodokļu nemaksātājus piespiež pildīt savas saistības, nolīgstot bundziniekus, kuri taisa troksni pie parādnieku mājām, līdz nodokļi tiek samaksāti.
Tā kā daudzi Andras štata pilsētas Radžamundrijas iedzīvotāji ignorēja atkārtotās prasības nomaksāt laikā nesamaksātos īpašuma nodokļus, atbildīgās amatpersonas nolīga 20 bundzinieku grupas, kuru pienākums ir spēlēt bungas pie parādnieku mājām.

"Viņi sarīko jampadraci pie nemaksātāju mājām, izaicina viņus laukā, pastāsta par viņu nodokļu parādiem un nepieciešamību parādus dzēst pēc iespējas ātrāk," pavēstīja Radžamundrijas pilsētas pašvaldības pārstāvis. "Viņi neapstājas, līdz cilvēki piekrīt parādus nokārtot."

Pilsētai iedzīvotāji ir parādā pavisam 50 miljonus rūpiju (600 000 latu), tāpēc amatpersonām nācās izgudrot jaunus veidus, kā veicināt parādu nomaksu, jo ar tādu pretimnākšanu kā procentu un soda naudu atcelšanu nokavētos maksājumus atgūt neizdevās.

Savukārt jaunā ideja izrādījusies veiksmīga, jo pēc vienas bungošanas nedēļas nomaksāti 18 procenti no nodokļu parādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!