Foto: Publicitātes foto
Klajā nācis izdevums, kurā apkopota mākslinieka Roberta Koļcova darbu izlase. Jaunajā izdevumā pats mākslinieks apkopojis pēdējo 10 gadu darbu izlasi, tās ievadtekstā atzīmējot, ka izdevums veltīts "Vizuālam".

Pavasarī Agijas Sūnas mākslas galerijā bija apskatāma Roberta Koļcova personālizstāde ar nosaukumu "Vizuāls". Pazīstamais mākslinieks, "Pasīvās dekadences" pārstāvis, kurš mākslas aktivitātēs sevi dēvē par "botāniķi", aicināja novērtēt grafikas un gleznas, uzsverot, ka "vizuāls nekādā ziņā nav tas, ar ko būtu jānodarbojas visu mūžu, bet tas neapšaubāmi ir tas, kā dēļ ir vērts tērēt savu dzīvi."

Roberts Koļcovs beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas tēlniecības (1987) un studējis Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļā.

Izstādēs piedalās kopš 1989.gada. Kopā ar Aivaru Vilipsonu pagājušā gadsimta 90.gadu sākumā dibinājis par laikmeta zīmi kļuvušo grupējumu "Pasīvā dekadence", kas bijis arī daudzu autoru zīmējumu izstāžu organizētājs. Izstāde "Vizuāls" bija Roberta Koļcova piecpadsmitā personālizstāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!