Pēc 30 gadu draudzības maijā pajukusi Latvijas Zemnieku savienības (LZS) un Latvijas Zaļās partijas (LZP) veidotā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Kāpēc sašķēlās ZZS un kā abi politiskie spēki plāno piedalīties Latvijas politikas dzīvē turpmāk – par to pirmdien, 23. maijā raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar LZS līderi Armandu Krauzi un Pēteri Dimantu, kurš ir valdes loceklis gan ZZS, gan LZP.

Latvijas Zaļā partija (LZP) kopā ar Liepājas partiju paziņojusi, ka tā pamet ZZS un gaidāmajās 14.Saeimas vēlēšanās startēs kopā ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA), veidojot “jaunu politisko platformu.

Savukārt Krauze akcentē, ka ZZS “bija, ir un paliks" arī pēc LZP aiziešanas prom no partiju apvienības. ZZS notiek sarunas ar citām partijām, kuras varētu pievienoties apvienībai, norādīja politiķis.

Izjūkot Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), no tās sastāvā iepriekš bijušās Latvijas Zemnieku savienības (LZS) izstājusies kādreizējā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un bijušais Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētājs Indriķis Putniņš.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!