Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Biķernieki" 4.martā pilnā apjomā darbu uzsākusi Ķirurģiskās infekcijas klīnika, kas specializējas ķirurģiskās infekcijas un inficētu, ilgstoši nedzīstošu brūču (apdegumi, izgulējumi, hr.osteomielīti, trofiskas čūlas u.c.) ārstēšanā, informē Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca.

Svinīgajā klīnikas atklāšanā piedalījās veselības ministrs Guntis Belēvičs, Rīgas Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga, valdes loceklis Viesturs Boka, valdes loceklis Kaspars Plūme, stacionāra "Biķernieki" galvenais ārsts Oskars Velmers, Ķirurģiskās infekcijas klīnikas vadītājs Arnolds Jezupovs un Ķirurģiskās infekcijas klīnikas virsārsts Juris Nikolajenko.

Šajā klīnikā paredzēts sniegt palīdzību slimniekiem ar ādas, mīksto audu, locītavu, kaulu infekcijām, hroniskām brūcēm un izgulējumiem.

"Atsaucoties uz Valsts kontroles ieteikumu atteikties no ārpakalpojuma sniegšanas pacientiem ar izgulējumiem, tai skaitā komplicētu un ilgstoši nedzīstošu brūču mikroķirurģiskā ārstēšanā, tika izveidota šī nodaļa, kur pacienti turpmāk varēs saņemt valsts programmas pakalpojumus izgulējumu un ilgstoši nedzīstošu hronisku ādas mīksto audu šūnu ārstēšanā. Koncentrējot vienā struktūrvienībā slimnīcas speciālistus, kuri arī līdz šim ārstējuši ķirurģiskās infekcijas pacientus, ceram uz augstu profesionalitāti, lai novērstu izgulējumu ārstēšanu jau to veidošanās sākumā," atklāšanā uzsvēra ministrs.

Ķirurģiskās infekcijas klīnika izveidota, apvienojot stacionāra "Biķernieki" Strutainās ķirurģijas nodaļu un Valsts apdegumu centru un stacionāra "Tuberkulozes un plaušu slimību centrs" 8. Ārpusplaušu tuberkulozes nodaļu. Ķirurģiskās infekcijas klīnika turpināšot realizēt Valsts pasūtījuma programmu "Izgulējumu t.sk. komplicētu ar osteomielītu un ilgstoši nedzīstošu, hronisku ādas, mīksto audu čūlu (problēmbrūču) mikroķirurģiska ārstēšana", informē Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova. 

Pašlaik stacionāra "Biķernieki" Ķirurģiskās infekciju klīnikā ir trīs ķirurģiskā profila nodaļas ar 114 gultām: 1. Ķirurģijas nodaļa ar 40 gultām ķirurģiskās infekcijas pacientiem un 10 dienas stacionāra gultām, 2. Ķirurģijas nodaļa ar 24 gultām pacientiem ar mugurkaula un kaulu locītavu sistēmas ķirurģisko infekciju, ar ārpusplaušu tuberkulozes komplikācijām, un valsts pasūtījuma programmas "Izgulējumu, t.sk. komplicētu ar osteomielītu un hronisku, ilgstoši nedzīstošu (problēmbrūču) mikroķirurģiska ārstēšana" pacientiem un Valsts apdegumu centrs ar 50 gultas vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!