Foto: AP/Scanpix/LETA

Serbs Novaks Džokovičs pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā saglabāja pirmo vietu, līdz ar to viņš pārspēja vācietes Štefijas Grāfas līdzšinējo rekordu planētas pirmās raketes godā esot 378.nedēļu.

Vīriešu konkurencē Džokovičs par rekordistu kļuva jau 2021.gada martā, kad pārspēja Šveices tenisista Rodžera Federera sasniegumu - 310 nedēļas ATP ranga galvgalī.

Tomēr līdz šai nedēļai no visiem profesionāļiem tenisā Grāfas rekords vēl netika labots - 377 nedēļas pirmajā vietā WTA (Sieviešu tenisa asociācijas) rangā.

35 gadus vecais Džokovičs pirmās raketes godu vīriešu konkurencē atguva janvāra beigās, kad desmito reizi triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā. Pirmo reizi ATP ranga pirmajā vietā viņš nokļuva 2011.gada jūlijā.

ATP rangs tika ieviests 1973.gadā, bet WTA - 1975.gadā.

Pirmdien publicētajā ATP rangā latvietis Ernests Gulbis zaudējis 33 pozīcijas un ieņem 373.vietu.

Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs atguvis četras vietas un šonedēļ ieņem 492.pozīciju, Kārlis Ozoliņš (dalīta 1219.) ir par divām vietām augstāk nekā iepriekš, bet Mārtiņš Rocēns pakāpies par septiņām vietām uz dalītu 1858.pozīciju.

Rangā aiz Džokoviča šobrīd otrais ir spānis Karloss Alkarass, trešais - grieķis Stefans Cicips, ceturtais - norvēģis Kaspers Rūds, bet uz piekto vietu no septītās pakāpies amerikānis Teilors Frics. Neitrālais tenisists Andrejs Rubļovs zaudējis vienu pozīciju un ir sestais, bet viņa tautietis Daņiils Medvedevs pakāpies no astotās uz septīto vietu. Divas pozīcijas zaudējis spānis Rafaels Nadals, kurš šonedēļ ir astotais, kanādietis Fēliks Ožē-Aljasims saglabā devīto vietu, bet desmitnieku joprojām noslēdz dānis Holgers Rūne.

Latvijas pirmais numurs dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis veicis vienas vietas kāpumu un tagad ieņem 325.pozīciju, tikmēr 23 vietas zaudējis Štrombahs (583.), par vienu vietu zemāk ir Ozoliņš (1198.), bet Rocēns (dalīta 1556.) vienu vietu ir atguvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!