Фото: EPA/Scanpix/LETA

Tiesa piemērojusi pirmstiesas apcietinājumu uz diviem mēnešiem vakar aizdomās par kukuļņemšanu aizturētajam Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu vietniekam Timuram Ivanovam, trešdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Notiesāšanas gadījumā viņam draud pat līdz 15 gadiem cietumā.

Aģentūra LETA otrdien ziņoja, ka Ivanovs ir aizturēts aizdomās par kukuļņemšanu. Par to otrdienas vakarā paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja, neminot sīkākas detaļas.

Krievijas diktators Vladimirs Putins ir informēts par šīs augsta ranga amatpersonas aizturēšanu, kas ir reta parādība Ukrainā notiekošā kara laikā, ziņoja Krievijas valsts mediji.

Saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas vietnē esošo informāciju Ivanovs ir 49 gadus vecs. No 1999. līdz 2012. gadam viņš strādājis degvielas un enerģētikas kompleksa uzņēmumos, bet pēc tam - Maskavas apgabala valdībā. No 2013. līdz 2016. gadam viņš bijis uzņēmuma "Oboronstroj" ģenerāldirektors, bet 2016. gada maijā iecelts par aizsardzības ministra vietnieku.

Ivanova pārziņā ir karaspēka dzīvokļu nodrošinājuma jautājumi, Aizsardzības ministrijas objektu būvniecība un kapitālais remonts, un militārās hipotēkas. Viņš nodarbojies arī ar Bruņoto spēku galvenā dievnama celtniecības jautājumiem.

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks ir pakļauts ASV, Eiropas Savienības, Lielbritānijas un Kanādas noteiktām sankcijām.

Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija izveidotais Pretkorupcijas fonds 2022. gada decembrī publicēja pētījumu par Ivanova ģimeni. Tajā teikts, ka Ivanovs un viņa dzīvesbiedre Svetlana iztērējuši vairāk nekā miljonu eiro par atpūtu, villu un jahtu nomu, dārglietām un apģērbiem, bet Svetlanas Ivanovas personīgos rēķinus apmaksājusi firma, kas veic būvdarbus Krievijas armijas sagrautajā Ukrainas pilsētā Mariupolē.

Krievijā aizliegtā fonda veiktajā izmeklēšanā arī konstatēts, ka Ivanovs šķīries no sievas, lai viņa varētu apiet ES sankcijas.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !