Jāņos no Latvijas lielveikaliem un veikalu tīkliem lielākā daļa strādās saīsinātu laiku, bet slēgti svētdien būs tikai "Linstow Varner" un "Rimi Baltija" veikali, kā arī "Mego Max".
"Linstow Warner" Sabiedrisko attiecību menedžeris Rems Razums BNS sacīja, ka koncerna politika paredz, ka tā uzņēmumi nestrādā divas reizes gadā - 1.janvārī un 24.jūnijā.

Tādējādi Rīgā 24.jūnijā nestrādās tirdzniecības centi "Mols", "Dole", universālveikals "Centrs", tirdzniecības vietas Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā, kā arī "Alfa" centrs. Tāpat svētdien nestrādās arī neviens "Rimi Baltija" pārtikas veikals.

Tomēr darba laiks lielākajā daļā lielveikalu Jāņos būs saīsināts.

Sestdien, 23.jūnijā, tirdzniecības centrs "Mols" strādās no pulksten 10 līdz 22, universālveikala "Centrs" pirmā stāva darba laiks paredzēts no pulksten 8 līdz 20, bet universālveikala pārējie stāvi šajā dienā strādās no plkst.10 līdz 18. "Doles" pirmais stāvs strādās no plkst.10 līdz 22, bet otrais un trešais - no plkst.10 līdz 20.

"Alfa" centrs sestdien strādās no pulksten 10 līdz 22, bet tur esošais "Rimi" veikals strādās no 8 līdz 22. No plkst.10 līdz 20 sestdien stradās arī veikals dzelzceļa stacijā. Savukārt visi "Rimi" veikali 23.jūnijā strādās no plkst.8 līdz 22.

No "Neldas" desmit veikaliem trīs veikali 23. un 24.jūnijā strādās tāpat kā parastajās dienās - visu diennakti. Savukārt pērējie veikali abās svētku dienās strādās no pulksten 8 līdz 23.

Savukāt no "Mego" 14 veikaliem Latvijā visu diennakti gan 23., gan 24.jūnijā strādās divi veikali - Rīgā, Maskavas ielā un Prūšu ielā. Savukārt sestdien septiņi veikali Rīgā strādās no pulksten 8 līdz 22 vakarā, bet viens veikals no plkst.9 līdz 22. Daugavpilī "Mego" veikali strādās no pulksten 7 līdz 23. Savukārt jaunatklātais "Mego Max" 23.jūnijā strādās no plkst.8 līdz 15, bet svētdien, 24.jūnijā, tas būs slēgts. Slēgts šajā dienā būs arī "Mego" veikals Jēkaba ielā.

Svētdien no "Mego" veikaliem Rīgā astoņi strādās no plkst.11 līdz 22, bet Daugavpilī no plkst.10 līdz 24.

Savukārt "Sky" lielveikali 23.jūnijā strādās no pulksten 8 līdz 22, bet 24.jūnijā - no plkst.9 līdz 22.

Jaunatklātais "Krasta centrs" Krasta ielā 23. un 24.jūnijā strādās no plkst.8 līdz 23.

Visos BNS aptaujātajos tirdzniecības veikalos pavēstīja, ka pirmssvētku dienās ļoti aktīvi pircēji iegādājas tradicionālos Līgo svētku ēdienus un dzērienus - alu, Jāņu sieru, arī šašliku un pīrādziņus.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !