Foto: Saeimas administrācija
11 сентября Сейм поддержал предложение депутата "Латвийского Регионального объединения" Инги Бите к Закону о рекламе с целью укрепить авторитет семьи в обществе.

Партийное заявление публикуется в оригинале

Iesniegtais priekšlikums paredz, ka bērniem paredzētajā reklāmā būs aizliegts ietvert mudinājumu uz netikumiskām darbībām un diskreditēt ģimenes autoritāti.

Priekšlikumu jau iepriekš atbalstīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, un šodien to galīgajā lasījumā pieņēma Saeima.

Inga Bite, Saeimas deputāte (LRA): „Nereti TV ekrānos redzam reklāmas, kurās jaunākā paaudze tiek pretnostatīta vecākajai, atainojot paaudžu konfliktus pārspīlētā un pat sarkastiskā gaismā, izsmejot vienas vai otras sabiedrības daļas īpatnības. Nenoliedzot paaudžu atšķirības, tomēr jāatzīst, ka to izsmiešana, trivializēšana un pārspīlēšana ar mērķi reklamēt kādu produktu vai pakalpojumu samazina ģimenes kā vienas no sabiedrības būtiskākajām pamatvērtībām nozīmi un autoritāti, to diskreditējot. Atbalstītais priekšlikums nodrošinās, ka bērniem paredzētajā reklāmā ģimene un cilvēku attiecības tajā tiek attēlotas ar cieņu."

Plašāka informācija par likumprojektu ir pieejama Saeimas interneta mājaslapā:
http://titania.saeima.lv/LIVS11/saeimalivs11.nsf/0/382FEC9BA5946DCFC2257D490039BC30?OpenDocument

LRA deputātu kandidātu sarakstu 12. Saeimas vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza 4. augustā. Apvienības līderi Saeimas vēlēšanās ir Mārtiņš Bondars (Vidzemē), Mārtiņš Šics (Rīgā), Dainis Liepiņš (Zemgalē), Nellija Kleinberga (Kurzemē) un Juris Viļums (Latgalē). Saraksts pieteikts visos piecos Saeimas vēlēšanu apgabalos — Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē, un tajā iekļauti 115 deputātu kandidāti; līdz ar to LRA ir viens no retajiem politiskajiem spēkiem, kas spēj piedāvāt pilnu deputātu kandidātu sarakstu.


Latvijas Reģionu apvienība (LRA) ir centriska politiska organizācija, kas izveidota 2014. gada 25. februārī un apvieno 9 politiskos spēkus. LRA apvieno trīs politiskos spēkus, kas uzvarējuši 2013. gada pašvaldību vēlēšanās, — „Reģionu Aliansi", „Vidzemes partiju" un „Apvienību iedzīvotāji" no Ikšķiles novada, kā arī LSDSP — politisko partiju ar nopietnu pieredzi gan nacionālajā, gan reģionālajā politikā. Apvienībai pievienojusies arī Latvijas Atdzimšanas partija, partija „Par Prezidentālu republiku", Kristīgi Demokrātiskā Savienība, Daugavpils reģionālā partija „Mūsu partija" un Jūrmalas reģionālā partija „Tev, Jūrmalai". 12. Saeimas vēlēšanās premjera kandidāts būs LRA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars. Plašāk par LRA:

http://latvijasregionuapvieniba.lv/.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!