Pirmdien Liepājas transporta policija ierosinās oficiālu kuģa "Sniegs" apkalpes locekļu meklēšanu.
Vairākkārt ziņots, ka uzskata - stiprā vēja dēļ Liepājas ostā avarējušā zvejas kuģa "Sniegs" apkalpe gājusi bojā. Nule atrastas izskalotas un atpazītas kuģa kapteiņa Valērija Ļakiševa mirstīgās atliekas.

Bez kapteiņa apkalpē bija vēl pieci - kapteiņa palīgs Sergejs Leonovičs, kā arī komanda - Vadims Rizunovs, Raimons Polis, Aivars Silavs un Vjačeslavs Jermoļenko.

Pirmdien bojāgājušā kapteiņa piederīgie tiekas ar Apvienotās daudznozaru prokuratūras prokuroru, lai vienotos pat tiesu medicīnas ekspertīzes nepieciešamību.

Piederīgie nevēlas, lai Ļakiševam izdara sekciju, bet to, vai sekciju veikt, vai nē, var izlemt vienīgi prokurors. Savukārt no tiesu medicīnas ekspertu slēdziena atkarīgs, vai tiks ierosināta krimināllieta.

BNS jau vēstīja, ka 4.decembrī Liepājā avarēja kuģis "Sniegs" ar sešu cilvēku apkalpi. Kuģis, kurš gatavojās atgriezties ostā, vētras laikā uzskrēja uz ziemeļu mola. Pēc nelaimes glābšanas dienesti kuģim nespēja piekļūt stiprās vētras dēļ. Kad vēlāk kuģi pārmeklēja ūdenslīdēji, neviens no apkalpes netika atrasts.

Intensīvas meklēšanas gaitā tika atrasts "Sniega" plosts ar pārplēstu dibenu. Eksperti pieļāva, ka uz tā bija mēģinājuši uzrāpties arī cilvēki, taču, tā kā plosts guvis bojājumu, no tā noslīdējuši.

Tā kā kuģa kapteinis pagājušās nedēļas nogalē tika izskalots Pāvilostā, policija tās jūras piekrasti pārmeklēja līdz pat svētdienas vakaram.

Savukārt Liepājas dome lūgusi premjeram piešķirt no rezerves fonda līdzekļus kuģa "Sniegs" izcelšanai. Kuģa izcelšanai nepieciešami 25 tūkstoši latu. Ne Liepājas ostas, ne Liepājas glābšanas dienesta rīcībā nav atbilstošas tehnikas, tā jānogādā Liepājā no Rīgas ostas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!