Lai turpinātu dzīvības meklējumus kosmosā, nodibināts Lielbritānijas Astrobioloģijas forums, kurā apvienojušies dažādu zinātņu nozaru pārstāvji.
Arvien vairāk zinātnieku atzīst, ka kaut kur kosmosā iespējama dzīvības eksistence, taču visticamāk, ka dzīvība tur sastopama mikroskopiskā formā, nevis kā mazi, zaļi radījumi no zinātniskās fantastikas literatūras.

Par spīti tam, ka neveiksmi cietušas pēdējās divas kosmosa kuģu ekspedīcijas uz Marsu, šī planēta joprojām tiek uzskatīta par vienu no iespējamām dzīvības mājvietām kosmosā.

Foruma darbā piedalās gan astronomi, gan biologi, uzsverot nepieciešamību iesaistīt meklējumos pēc iespējas plašāku zinātņu nozaru speciālistu loku.

Tuvāko gadu laikā Atklātās universitātes zinātnieku grupa gatavojas pabeigt kosmosa kuģa būvi. Tas tiks nosūtīts uz Marsu, lai tur meklētu liecības par dzīvības eksistenci.

Šajos meklējumos ļoti noderīga var būt sadarbība ar biologiem, kas pēta dzīvības formas tādā ekstremālā vidē kā Antarktīdas ledāji.

Pagaidām šo pētījumu turpināšanai tiek meklēti līdzekļi, taču forums pauž pārliecību, ka izdosies atrast naudu “jaunās tūkstošgades zinātnei”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!