Foto: AP/Scanpix/LETA
Septembrī Velsā, Apvienotajā Karalistē, lielveikala stāvlaukumā tika atrasts neparasts suņuks – aptuveni 11 nedēļas vecs spaniela kucēns ar sešām kājām. Pateicoties labvēļiem visā pasaulē, nu spaniela meitenei veikta operācija, kas turpmāk ļaus baudīt kārtīgu suņa dzīvi, vēsta BBC.

Melnajai spaniela šķirnes kucītei dots Arielas vārds – par godu "Disney" multfilmas "Mazā nāriņa" galvenajai varonei, jo divas papildu aizmugurējās kājas atgādināja nāras asti.

18. janvārī mazajiem dzīvniekiem paredzētajā veterinārajā klīnikā Somersetā tika veikta operācija, lai Arielai noņemtu liekās ekstremitātes. Šī operācija bija iespējama, jo labvēļi no visas pasaules bija saziedojuši aptuveni 15 tūkstošus mārciņu, kas nosedz nepieciešamās izmaksas.

Lai arī pirms operācijas pastāvēja bažas par to, vai izdosies glābt visas četras vajadzīgās kājas, operācija izdevās veiksmīga. Jau nākamajā dienā suņu meitene bija žirgta – ēda, dzēra un jau arī staigāja apkārt.

"Viņai klājas ļoti labi, viņa ir atguvusies un ir mazs laimīgs suns, un mēs ceram, ka viņa turpinās dzīvot pasakainu dzīvi," sacījis ķirurgs Ārons Lučmens. Viņš atzīst, ka sunītei ir savs raksturs, un, lai arī dzīves sākums viņai bijis sūrs, viņa to ir izturējusi godam.

Savā aizgādībā Arielu uzņēma bezpeļņas organizācija "Greenacres Rescue". Viņi organizēja Arielas operāciju, kā arī sameklēja viņai pagaidu mājas. Kā norāda organizācijas vadītājs Maikijs Lavlors, veterinārārsts, kurš sākotnēji apskatīja Arielu, bija norādījis, ka papildus divām liekajām pakaļkājām viņai bija arī papildu vulva. Vēlākie izmeklējumi atklājuši, ka kucītei ir tikai viena niere, kas medicīniskās palīdzības sniegšanu padarīja tikai sarežģītāku. Tā kā vienā pusē bija divas gūžas locītavas, suņa meitenes iegurnis nebija izveidojies pareizi – šī iemesla dēļ labajai pakaļkājai nebija praktiski nekāda muskuļa tonusa, un pastāvēja risks, ka kāju vajadzēs amputēt.

Pašlaik jātur īkšķi, lai suņu meitene nesaķertu kādu infekciju. Kad būs pagājis vairāku nedēļu ilgais atlabšanas laiks, kurā ietverta arī fizioterapija, Arielai tiks meklētas pastāvīgās mājas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!